Llegim Actualitat 02/03/2021

El festival Mot aborda el procés creatiu i la interdisciplinarietat amb Irene Solà, Perejaume, Tracy Chevalier i Alicia Kopf

La trobada se celebrarà presencialment i virtualment entre el 18 i el 27 de març a Girona i Olot

2 min
Imatge del cartell promocional del festival Mot 2021

BarcelonaEl festival Mot, que se celebra anualment a Girona i Olot, va ser una de les primeres víctimes culturals del confinament del març passat. Els ajuntaments de tots dos municipis van haver de cancel·lar la cita per raons sanitàries, però un any després torna "repetint una part important de la programació de l'edició anterior", segons comenten les directores del festival, Judit Badia i Glòria Granell, acompanyades de la comissària, Glòria Bosch Mir. Hi participaran, entre d'altres, Irene Solà, Alicia Kopf, Perejaume, Jordi Lara, Tracy Chevalier, Bernardo Atxaga i Mercè Ibarz.

El format d'enguany serà híbrid, amb una vintena d'actes que es podran seguir presencialment o virtualment, amb gairebé una quarantena d'autors que conreen diverses disciplines. El toc de queda farà avançar l'horari de les últimes sessions: sempre n'hi havia una a les 22 h, però enguany les darreres xerrades començaran a les 20 h, en espais com La Mercè i els Jardins de la Rosaleda de la Devesa, a Girona, o la sala El Torín i la plaça de braus a Olot.

El festival manté la dotació de 100.000 euros

Els dos eixos de l'edició 2021 del Mot, que té una dotació que ronda els 100.000 euros -com en edicions anteriors- són "els processos creatius i la transversalitat". "El nostre és un mon ple d'històries, i els creadors convidats al Mot l'aborden des d'una pluralitat de veus, sons, colors, textures, emocions i actituds", comenta Bosch Mir. El Mot 2021 començarà el 18 de març a Girona a les 18 h amb la conversa entre Irene Solà, autora de Canto jo i la muntanya balla, i la periodista Eva Vàzquez, i continuarà a la mateixa ciutat amb sis diàlegs més, entre els quals hi ha els de Perejaume, Jordi Lara, Víctor Sunyol (18 de març, 20 h), Tracy Chevalier i Eva Piquer (19 de març, 20 h), aquest últim centrat en recordar la novel·la amb què l'autora nord-americana va aconseguir un gran èxit internacional, La noia de la perla (La Magrana, 1999).

El següent cap de setmana el Mot s'instal·larà a Olot amb converses com la que mantindran Alicia Kopf i Eloy Fernández Porta (25 de març, 18 h), "que transiten entre els llibres i les exposicions", comenta la comissària del festival; el diàleg entre dos autors argentins que viuen a Catalunya des de fa anys, Rodrigo Fresán i Silvana Vogt (26 de març, 20 h); un recital de poesia on participaran Jaume Coll Mariné, Àngels Bassas, Eduard Escoffet i Mercè Ibarz (27 de març, 12 h); l'entrevista que Anna Guitart farà a Bernardo Atxaga (27 de març, 18 h) i el diàleg entre Álvaro Colomer i Maylis de Kerangal (27 de març, 20 h), autora que va guanyar el premi Llibreter amb Reparar els vius (Angle, 2014).

stats