Premis literaris
Llegim 06/01/2013

229 originals opten al 69è Premi Nadal, i 27 al 45è premi Josep Pla

Els guanyadors de l'última edició van ser Álvaro Pombo, amb 'El temblor del héroe', i Rafel Nadal, amb 'Quan érem feliços'

Acn
1 min

BarcelonaFins a 229 originals opten al Premi Nadal de novel·la, que es lliurarà aquest diumenge a Barcelona. El jurat està format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales. Les obres provenen de tot l'Estat i d'altres països europeus i americans, entre els quals destaquen l'Argentina, Mèxic i el Perú. Les obres presentades aquest any responen a una àmplia varietat de temes i gèneres que van des de l'evocació històrica al conflicte sentimental, i des de temes policíacs fins a mons més imaginatius. L'any passat va guanyar Álvaro Pombo, amb 'El temblor del héroe'.

Aquest any, 27 originals opten al premi Josep Pla. El jurat està format per Sebastià Alzamora, Berta Bruna, Rosa Cabré, Antoni Pladevall i Àlex Susanna. Les obres provenen de gairebé tot l'àmbit catalanoparlant. D'acord amb el plantejament obert del premi a totes les obres de prosa sense limitacions de gènere, entre els originals presentats hi ha diaris, llibres de viatges i biografies, però hi predomina la ficció, amb una presència destacada de novel·les ambientades en la història recent o en l'actualitat, amb referències a personatges i fets reals. L'obra guanyadora de l'any passat va ser 'Quan érem feliços', de Rafel Nadal.

stats