Novetat editorial
Llegim 24/04/2013

Mario Vargas Llosa publica nova novel·la al setembre

'El héroe discreto' explica la història d'un petit empresari de Piura que és extorsionat i la d'un exitós home de negocis propietari d'una asseguradora a Lima. És la primera novel·la de Vargas Llosa des que va guanyar el premi Nobel

Ara
2 min

BarcelonaMario Vargas Llosa torna a la novel·la amb 'El héroe discreto', la seva nova i esperada obra, una història d'extorsions i venjances en què apareixen personatges ja coneguts de l'escriptor, com el sergent Lituma, i que sortirà publicada el proper 12 de setembre a Espanya i Amèrica Llatina. Segons Alfaguara, el segell que edita el llibre del premi Nobel, la novel·la explica la història paral·lela de dos personatges: l'ordenat i entranyable Felícito Yanaqué, un petit empresari de Piura, que és extorsionat, i Ismael Carrera, un exitós home de negocis, propietari d'una asseguradora a Lima, que prepara una sorprenent venjança contra els seus dos fills, ganduls, que van voler veure'l mort.

Per les pàgines de la novel·la passen també vells coneguts de l'univers creatiu de l'escriptor peruà, com el sergent Lituma i els inconquistables, don Rigoberto, la senyora Lucrécia i Fonchito, i es mouen ara en un Perú més pròsper.

Viure segons els ideals

Els dos protagonistes de la nova novel·la de Vargas Llosa són, a la seva manera, discrets rebels que intenten fer-se càrrec dels seus propis destins, ja que tant Ismael com Felícito fan un pols al curs dels esdeveniments. Mentre Ismael desafia totes les convencions de la seva classe, Felícito s'aferra a unes quantes màximes per plantar cara al xantatge. No són justiciers, però estan per sobre de les mesquineses del seu entorn per viure segons els seus ideals i desitjos.

Un llibre ple d'humor, en clau de melodrama, que transcorre en el puixant Perú actual, on Piura i Lima ja no són espais físics, sinó regnes de la imaginació poblats pels personatges de Mario Vargas Llosa.

L'últim llibre de l'escriptor va ser l'assaig 'La civilización del espectáculo' (Alfaguara, 2012), i anteriorment, en l'àmbit de la la novel·la, 'El sueño del celta' (2010).

Vargas Llosa ha obtingut els més importants guardons literaris, com ara Premi de la Crítica, el Biblioteca Breve, l'Internacional Rómulo Gallegos, el Premi Cervantes, el Príncep d'Astúries, el PEN / Nabokov o el Grinzane Cavour.

stats