ARA Llegim
Llegim 09/11/2013

La llibreria Els Nou Rals de Viladecans reobre amb una festa popular

Tres joves emprenedors i el propietari de l'establiment formen una cooperativa per rellançar l'històric establiment, que va haver de tancar abans de l'estiu per la crisi

Acn
2 min
La llibreria Nou Rals

ViladecansUna multitudinària festa popular ha servit per donar novament la benvinguda a la llibreria Els Nou Rals de Viladecans. La crisi va obligar a tancar abans de l'estiu l'històric establiment, després de 34 anys d'història. Però la iniciativa de tres emprenedors i del fins ara únic propietari, Jordi Vicente, ha fet possible reobrir la botiga presentant "una proposta innovadora i engrescadora", segons ha explicat Ricard Caba, un dels socis de la cooperativa. Entre les apostes per a aquesta nova etapa hi ha la d'atreure més el públic familiar i fer tallers, presentacions de llibres o activitats com contacontes en un nou espai habilitat al soterrani de l'establiment.

"Era un clam popular, que l'única llibreria de Viladecans no podia desaparèixer", ha declarat Ricard Caba per comentar la nova empenta que s'hi ha donat. La reobertura era tan esperada que centenars de persones, segons l'organització, han omplert aquest dissabte l'establiment i han participat en les activitats que s'han programat. Entre aquestes, la presentació del darrer llibre de Jordi Sierra i Fabra, 'La mort del censor', i l'actuació dels Castellers de Viladecans i els timbalers locals i els Sonaquetomba de Gavà i contacontes.

Més de tres dècades d'història

"Després de 34 anys d'història la gent se l'estima, aquest projecte", ha afegit Caba sobre Els Nou Rals, que va haver de tancar abans de l'estiu per culpa de la crisi econòmica. De fet, el propietari, Jordi Vicente, explicava al març que des del 2008 i fins al 2013 les vendes havien caigut un 40%. Per salvar el negoci, es van convocar iniciatives com una 'cash mob', on es va convocar la ciutadania a fer una compra a la llibreria. Tot i així, no es va poder evitar llavors la clausura d'Els Nou Rals. Fins ara.

En aquesta nova etapa, el llibre seguirà sent l'eix de la filosofia de la botiga. "Però se li donarà un toc més encarat a la família i al llibre infantil", ha comentat Caba. "Volem introduir la joguina pedagògica i també crear ambient dins les quatre parets de la llibreria", ha afegit. Això serà possible gràcies al condicionament del soterrani, que es vol emprar com a sala polivalent per a activitats com presentacions de llibres o tallers per a la mainada, entre d'altres.

stats