Sector editorial
Llegim 30/01/2012

Jonathan Franzen: "El llibre electrònic deteriora els valors"

L'escriptor nord-americà, que ha publicat recentment 'Llibertat' (Columna/Salamandra) adverteix del caràcter fugisser dels suports electrònics al festival de literatura HAY, a Colòmbia

Ara
1 min
L'escriptor Jonathan Franzen

"Quan llegeixo un llibre, tinc un objecte concret a les mans en un lloc i durant un temps determinat –deia Jonathan Franzen durant la intervenció al HAY Festival de Literatura, que aquests dies té lloc a Colòmbia–. Per a mi és assossegant, que quan agafo un llibre de la prestatgeria segueixi sent igual que quan el vaig deixar per última vegada". Franzen, del qual ha estat publicada recentment la novel·la Llibertat (Columna/Salamandra), opina que "el llibre electrònic deteriora els valors" relacionant-ho amb la contingència del format: "Quan llegim a través d'una pantalla tenim la sensació que el contingut es pot esborrar, canviar i moure. Per a un boig de la literatura com jo, les pantalles no són prou permanents".

Franzen creu que ara que pràcticament tot en les nostres vides és fungible, "que un text imprès sigui immutable" és positiu.

stats