Literatura
Llegim Actualitat 09/06/2022

Sergi Pàmies, Marina Garcés i Marta Orriols aniran a la Fira de Frankfurt

Espanya, cultura convidada de la pròxima edició, portarà a Alemanya més de 200 autors

2 min
Sergi Pàmies, Marina Garcès i Marta Orriols

BarcelonaLa presència d'Espanya com a país convidat d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2022 comptarà amb un pressupost de 12 milions d'euros i la visita de prop de 200 autors. S'hi vol destacar "la pluralitat lingüística" i la "bibliodiversitat", fet pel qual un 25% dels autors que viatjaran a Alemanya entre el 19 i el 23 d'octubre escriuen en català, basc i gallec. Així, entre els autors de literatura catalana que participaran en la fira del llibre més important del món hi ha Sergi Pàmies, Marta Orriols, Marina Garcés, Maria Barbal i Ingrid Guardiola. També hi aniran autors catalans que escriuen en castellà, com ara Miqui Otero, Anna Freixas, Kiko Amat i Carlo Padial.

La comissària del projecte, Elvira Marco, ha estat l'encarregada de presentar aquest dijous a l'Institut Goethe de Madrid el programa literari i professional que Espanya portarà a Frankfurt, al pavelló del qual, ha dit, "es podran llegir tots els gèneres i en totes les llengües cooficials". Marco ha destacat la diversitat pel que fa als gèneres –des de la narrativa a la no-ficció, la poesia, que viu "un moment dolç", o la novel·la gràfica– i el fet que s'han tingut en compte "tant autors contemporanis com clàssics de la llengua espanyola".

"Ens presentem amb l'objectiu acomplert de promoure la traducció dels nostres autors i la internacionalització del sector editorial, amb més de 300 nous títols publicats des del 2019 i 150 llançaments a Alemanya el 2022", ha remarcat.

En els dos escenaris del pavelló tindran lloc una cinquantena de converses sobre literatura i temes com els vincles familiars, el canvi climàtic, la despoblació rural, la tecnologia i el poder, el disseny i la crònica urbana i se celebraran homenatges a Carmen Balcells i Jorge Herralde, així com a dos autors: Carlos Ruiz Zafón i Almudena Grandes.

stats