Literatura
Llegim Actualitat 11/05/2022

Suma Llibres, propietària de Navona, compra una part majoritària d’Arcàdia

Tres mesos després del rellançament, l'empresa d'Ernest Folch, Tatxo Benet i Jaume Roures s'expandeix

1 min
Ernest Folch, a la nova seu de l'editorial Navona

BarcelonaSuma Llibres, empresa participada per Ernest Folch, Tatxo Benet i Jaume Roures –que ha rellançat recentment l'editorial Navona– ha adquirit una participació majoritària de l'editorial Arcàdia "per potenciar-ne el desenvolupament", segons informa l'editorial en un comunicat. "Amb aquesta operació es pretén reforçar la presència d'Arcàdia al mercat –afegeix– incrementant el nombre de novetats d'assaigs nous en català i castellà i de textos clàssics de pensament contemporani, així com impulsant nous projectes".

Fundada el 2004, Arcàdia ha publicat autors com George Steiner, Mary Beard, Giorgio Agamben, Susan Sontag, Zygmunt Bauman i Marina Garcés. Té un fons d'un centenar llarg de títols en català i castellà i està dirigida per Montse Ingla i Antoni Munné. Els dos socis fundadors continuaran al capdavant del projecte i seran presents en l'accionariat. "El catàleg mantindrà la seva identitat", explicita el comunicat de Suma Llibres, i continuarà "sent una eina per interrogar-nos sobre el present amb pluralitat de mirades i a través d'unes obres triades i editades amb el rigor i la qualitat que exigeix la transmissió del coneixement".

Ingla i Munné han declarat que "sumar complicitats en el projecte d'Arcàdia és motiu d'alegria sempre, però ara encara més perquè ens dona força per encarar el futur". Ernest Folch, per la seva banda, ha dit: "Entrar a l'accionariat d'Arcàdia enriqueix el nostre projecte amb un extraordinari segell de referència en el pensament i ens permet seguir el camí que ja vam anunciar de seguir creixent i ampliar el nostre ecosistema editorial".

stats