Literatura
Llegim Actualitat 29/06/2023

Jordi Solé guanya el premi Prudenci Bertrana de novel·la, dotat amb 30.000 euros

El Miquel de Palol de poesia se l'ha endut Jordi Solà Coll; el Carles Rahola d'assaig, Josep Muñoz Redon, i el Ramon Muntaner de novel·la juvenil, Sònia Guillén Colomer

2 min
L'escriptor Jordi Solé

BarcelonaL'escriptor i periodista Jordi Solé ha guanyat el 56è Premi Prudenci Bertrana, el guardó de novel·la dels premis literaris de Girona, amb L'any que vaig estimar Ava Gardner. El jurat format per Montse Barderi, Gemma Lienas, Gerard Quintana, Care Santos i Glòria Gasch que li ha atorgat el guardó, dotat amb 30.000 euros, l'ha qualificat d'"un relat deliciós, lluminós, ple de vivències i glamur, amb personatges inoblidables com Ava Gardner, Mario Cabré o Frank Sinatra, en un marc incomparable com és la Costa Brava dels anys cinquanta". Solé (Sabadell, 1966) ha publicat novel·les negres com El tigre i la duquessa i Operació Judes (Columna) i va guanyar el premi Nèstor Luján el 2013 amb la novel·la històrica Conspiració a Tàrraco (Columna).

Jordi Solà Coll s'ha endut el 46è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 6.000 euros, per L’ombra de les hores. El jurat, integrat per Teresa Costa-Gramunt, Rosa Font Massot, Pere Gimferrer, Víctor Obiols i Miquel de Palol, n’ha valorat "el camí metafòric de recerca en la pròpia interioritat que fa el poeta, convertit en un caminant que recorre les sendes de la vida".

Assaig i novel·la juvenil

El 44è Premi Carles Rahola d’assaig, també dotat amb 6.000 euros, ha sigut per a Josep Muñoz Redon amb El jardí d’Epicur, el qual el jurat constituït per Francesc-Marc Álvaro, Mita Casacuberta, Míriam Díez-Bosch, Joaquim Maria Puigvert i Josep Lluch considera una invitació a l'exploració dels jardins, que traça “un recorregut pels conceptes de jardí, hort, paradís i natura en autors com Rousseau, Montesquieu, Claude Monet o el filòsof Byung-Chul Han”.

Finalment, el 38è Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil l'ha guanyat Sònia Guillén Colomer amb Cicatrius. El jurat integrat per Dolors Cabrera, Patrizia Campana, David Cirici, Xavier Gual i Anna Pardos (Mixa) ha premiat aquesta obra, que posa sobre la taula el problema de la salut mental entre adolescents.

Els guardons dels premis literaris de Girona convocats per la Fundació Prudenci Bertrana i que publica Edicions 62 es lliuraran el 19 de setembre a l’Auditori de Girona, on es donarà a conèixer el premi Aurora Bertrana de traducció i s’atorgaran els premis Cerverí de lletra de cançó i lletra per a projectes digitals de literatura catalana.

stats