Festivals literaris
Llegim 02/05/2013

Poesia catalana d'avui, homenatges i interrelació: tres dels eixos de la nova Setmana de la Poesia de Barcelona

Àngels Gregori guanya el premi de poesia dels Jocs Florals de Barcelona amb el llibre 'Quan érem divendres', i Carles Miralles, el Premi Extraordinari Salvador Espriu amb un poema inèdit

Ara / Acn
1 min
Sam Abrams, Jaume Ciurana i Ernest Farrés

BarcelonaLa Setmana de la Poesia de Barcelona se celebrarà del 8 al 14 de maig amb més de 30 activitats en una vintena d'espais de la ciutat. Salvador Espriu tindrà una presència destacada en aquesta edició, que coincideix amb la celebració de l'Any Espriu. Amb un pressupost total de 238.000 euros, un 8% inferior a l'any passat, i Sam Abrams i Ernest Farrés estrenant-se en la direcció, el certamen ha avançat aquest dijous els noms dels guanyadors del premi de poesia dels Jocs Florals de Barcelona, Àngels Gregori, i del Premi Extraordinari Salvador Espriu, Carles Miralles. Ambdós recolliran el guardó en el tradicional lliurament de premis al Saló de Cent de l'Ajuntament, a manera d'inauguració de la Setmana de la Poesia de Barcelona.

Abrams i Farrés han desglossat aquest dijous els eixos principals dels set dies de poesia a Barcelona: la Setmana centrarà l'atenció en la poesia catalana d'avui, "viva, diversa i intergeneracional" a través de recitals, mostrarà el contacte amb les altres arts a partir de la relació amb la pintura, la dansa i la música i dedicarà homenatges a poetes com Salvador Espriu, Joan Teixidor, Miquel Martí i Pol, Lois Pereiro i Joana Raspall. A diferència de les últimes edicions, el Festival Internacional de Poesia de Barcelona clourà la Setmana. "Enguany hem escurçat el nombre de poetes que llegiran, i en comptes dels deu de l'any passat, en seran sis", ha dit Farrés. A més de Francesc Parcerisas i Carles Miralles, hi participaran el mexicà Fabio Morábito, el xinès Bei Dao, l'alemany Hans Magnus Enzensberger i la nord-americana Jorie Graham.

stats