Còmic
Llegim Còmic 19/07/2023

El Manga Barcelona premiarà el millor manga publicat en català

Míriam Bonastre firma el cartell d'una edició que homenatjarà 'El meu veí Totoro' i Leiji Matsumoto

ARA
2 min
El protagonista de 'One Piece'

BarcelonaEl creixement de manga traduït al català dels últims anys, paral·lel al boom de vendes del manga, es reflectirà en els premis de la pròxima edició del Manga Barcelona, que inclouran la categoria de millor manga publicat en català i també millor anime amb doblatge català. La iniciativa del Manga Barcelona, que es farà del 7 al 10 de desembre a Fira Barcelona Gran Via, vol donar suport a les editorials i distribuïdores que publiquen i estrenen manga i anime en català.

El cartell de la pròxima edició el firma Míriam Bonastre, la dibuixant de Pineda de Mar –formada a l'Escola Joso– que ha triomfat amb el còmic juvenil Hooky, un èxit de la plataforma online Webtoons que va acabar publicant Harper Collins als Estats Units i es va colar a la llista dels més venuts del New York Times. El cartell reflecteix l'ambient de festa del Manga Barcelona i la joia del retrobament del públic després de l'aturada pandèmica.

El Manga Barcelona retrà homenatge a una de les pel·lícules més importants de l'animació japonesa, El meu veí Totoro, de Hayao Miyazaki, que aquest any fa trenta-cinc anys. Comissariada per Jordi Pastor i Reinaldo Pereira, la mostra reunirà 35 homenatges a Totoro d'artistes de l'Estat. Un altre homenatge d'aquesta edició serà el del mangaka Leiji Matsumoto, que va morir l'any passat i va crear obres com Queen Emeraldas i Capità Harlock. Al festival es projectarà l'anime Capità Harlock: pirata espacial, del 2013. A banda de l'homenatge a Matusmoto, el festival projectarà Detectiu Conan: Black Iron Submarine en versió doblada al català i Utena, la chica revolucionaria. Apocalipsis adolescente.

Entre els primers convidats anunciats destaquen els noms del cantant i compositor japonès Vicke Blanka, conegut per ser el creador d'un dels openings de la sèrie Black clover, i la divulgadora de manga Umaru, que presentarà un llibre en què explica la seva experiència com a lectora dislèxica de manga.

stats