Llegim Actualitat 27/05/2021

Mor Eric Carle, autor del 'bestseller' infantil 'L'erugueta goluda'

Va escriure més de 70 llibres per a nens i nenes

2 min
Eric Carle és l'autor d'un dels llibres infantils més populars dels Estats Units

BarcelonaL'escriptor nord-americà Eric Carle, autor del bestseller infantil L'erugueta goluda (Kókinos), ha mort als 91 anys a Massachusetts. Carle va escriure més de 70 llibres per a nens i nenes, però va ser amb L'erugueta goluda que va assolir la fama. El llibre, publicat el 1969, relata la història de la metamorfosi d'una eruga verda i vermella fins a convertir-se en una bonica papallona. És un títol adreçat a nens i nenes que estiguin començant a llegir, perquè la història té poc text i es complementa amb il·lustracions de grans dimensions sobre les diferents escenes que es va trobant la protagonista. L'erugueta goluda encara estava l'any passat entre els deu llibres més prestats de la història de la Biblioteca Pública de Nova York.

L'erugueta goluda

La història de l'eruga també serveix als lectors per treballar els colors i per aprendre's els dies de la setmana, ja que relata com l'insecte s'alimenta cada dia d'una fruita diferent i com va assolint diverses fites. "Crec que és un llibre ple d'esperança", va dir Carle en un vídeo sobre l'obra, quan aquesta va complir 50 anys. L'escriptor volia que la història de l'eruga servís als nens i nenes de transició durant els seus primers anys d'escola. Esperava que se sentissin identificats amb la transformació que fa la protagonista, que perd la seguretat i la comoditat de la llar quan ha de fer la metamorfosi. "Pots ser una eruga petita i insignificant i convertir-te en una bonica papallona i volar pel món amb el teu talent", afirmava Carle sobre la història. L'editorial que publicava els seus llibres als Estats Units, Penguin Kids, ha recordat aquest dijous l'escriptor i li ha donat les gràcies "per compartir el seu gran talent amb generacions de joves lectors".

Carle va néixer a Syracuse (Nova York) el 1929, però va passar la seva infantesa i joventut a Alemanya. Més tard va tornar als Estats Units, on va començar a treballar com a dissenyador i, després, va saltar a la literatura i a la il·lustració de llibres. Malgrat que va ser un escriptor molt prolífic, no va començar a escriure contes infantils fins que va complir 40 anys.

stats