Literatura

Joan Jordi Miralles, Lola Badia i Pep Brocal, entre els premis Serra d'Or 2024

També han estat distingits amb el guardó Glòria Balañà, Jorge Carrión i Joaquim Albareda

2 min
Joan Jordi Miralles, Lola Badia i Pep Brocal

BarcelonaEls premis Serra d'Or són uns dels més veterans del panorama català, però també reconeixen el talent jove, com demostren alguns dels guanyadors de la 58a edició. Un dels guardons destacats és el premi a la millor novel·la de l'any, que s'ha emportat la magnífica Triomfador, de Joan Jordi Miralles: el llibre, publicat per Males Herbes, s'endinsa en els abusos i maltractaments que viuen un grup d'adolescents a La Masia del Barça.

Entre els premis literaris lliurats aquest dimecres a Barcelona hi ha també el d'assaig, que ha estat per a La cinta vermella, de Fèlix Fanés, publicat per Ensiola; el de poesia, que ha reconegut l'últim llibre de Vicenç Riera Llorca, La llum mirada (Perifèric); el de traducció, que ha rebut Lola Badia per l'excel·lent versió catalana de La mort del rei Artús, peça indispensable del cicle artúric que ha publicat per primera vegada en català Cal Carré, i, finalment, el de còmic, que han compartit Jorge Carrión i Sagar pel guió i il·lustracions, respectivament, d'El museu. En la categoria de còmic juvenil el guanyador ha estat Pep Brocal, que ha adaptat el Llibre de les bèsties de Ramon Llull (Bang Ediciones).

En l'apartat d'arts escèniques cal destacar el premi a la millor obra de teatre, que ha rebut Tot el que passarà a partir d'ara, de Glòria Balañà; el millor espectacle de dansa, Celebration, de Montse Colomé, i el premi trajectòria, que ha reconegut el tàndem format per Nao Albet i Marcel Borràs, que s'han acomiadat dels escenaris enguany.

Joaquim Albareda ha rebut el premi d'assaig d'humanitats per Vençuda però no submisa: la Catalunya del segle XVIII. En les categories de literatura infantil i juvenil han estat reconeguts Ramon Besora i Albert Asensio per La lletra que tot ho canvia (Meraki) i Àngel Burgas i Ignasi Blanch per Els contes de Lesbos (Bambú).

stats