Literatura
Llegim Actualitat 14/03/2023

'Boulder', d'Eva Baltasar, primera novel·la escrita en català que opta al premi Booker

La traducció anglesa, feta per Julia Sanches, ha estat publicada per And Other Stories

1 min
Eva Baltasar

BarcelonaDes que es va crear el premi Booker International el 2005, cap obra escrita en català havia estat mai escollida a la longlist. Boulder, d'Eva Baltasar, és la primera que ho aconsegueix. Publicada el març del 2020, la novel·la pot presumir de diverses fites: haver venut més de 20.000 exemplars només en català, haver guanyat el premi Òmnium de novel·la, haver estat traduïda a set llengües –entre les quals hi ha l'alemany, l'italià i el francès– i ser finalista del premi Les Inrockuptibles 2022.

La traducció anglesa, publicada a l'editorial londinenca And Other Stories, ha estat signada per Julia Sanches i competirà amb dotze novel·les més d'autors com Laurent Mauvignier, Guadalupe Nettel, Vigdis Hjorth , Andrei Kurkov, Maryse Condé i Cheong Myeong-Kwan. El premi Booker International està dotat amb 50.000 lliures pel llibre guanyador, que comparteixen autor i traductor.

En edicions anteriors han estat finalistes diversos autors catalans que escriuen en castellà, entre els quals hi ha Enrique Vila-Matas, Javier Cercas i Juan Goytisolo. El palmarès del premi compta amb autors com Han Kang, Olga Tokarczuk, Marieke Lucas Rijneveld, Lydia Davis, Philip Roth i Laszlo Krasznahorkai.

stats