ARA
Barcelona

DC Comics cancel·la una sèrie de títols protagonitzats per Jesús

L'editorial es fa enrere després que la publicació fos titllada de "blasfema" i "inapropiada"

DC Comics cancel·la una sèrie de títols protagonitzats per Jesús / DC COMICS Zoom

El desembre passat, l'editorial DC Comics va anunciar que publicaria una nova sèrie protagonitzada per Jesús de Natzaret. La publicació, titulada 'Second Coming', està escrita per Mark Russell i il·lustrada per Richard Pace i havia d'arribar a les llibreries nord-americanes el 6 de març. En un principi, DC Comics –que s'encarrega dels llibres de superherois com Superman, Batman i Wonder Woman– tenia previst llançar 'Second Coming' sota el segell de DC Vertigo, una branca destinada a còmics per a adults. Després de rebre una petició signada per més de 200.000 persones que criticaven la nova sèrie i la titllaven de "blasfema", l'editorial s'ha fet enrere i ha anunciat que no la publicarà. 

'Second Coming' narrava la segona arribada de Jesucrist a la Terra. A la ficció, el fill de Déu aprenia a ser el salvador de la humanitat al costat de Sun-Man, un superheroi que té poders gràcies a l'energia solar. La petició virtual afirmava que la sèrie era "inapropiada" per l'ús que feia de la figura religiosa de Jesucrist. "Us imagineu les reaccions mediàtiques i polítiques si DC Comics estigués alterant i reescrivint amb humor la història de Mahoma o de Buda?", diuen els signants, que consideren que la sèrie "ridiculitza" el messies.

L'autor de 'Second Coming', Mark Russell, ha anunciat a través de Twitter la cancel·lació de la sèrie i ha explicat que l'editorial no ha fet res en contra d'ell. Russell, diu, ha demanat que li tornessin els drets i assegura que la sèrie es publicarà amb un altre segell.