LLIBRES
Llegim 16/01/2013

Un ventríloc que explica la història del segle XX als nens li val el Premi La Galera Joves Lectors a Jordi Sierra i Fabra

Un jurat integrat per 241 joves d'entre 12 i 15 anys de tot Espanya ha escollit 'El extraordinario ingenio parlante del profesor Palermo' de l'autor català, que va escriure l'inici de l'obra en un tovalló de paper

Efe
1 min
Jordi Sierra i Fabra

MADRIDJordi Sierra i Fabra ha obtingut avui el Premi La Galera Joves Lectors 2013 amb la seva novel·la 'El extraordinario ingenio parlante del profesor Palermo', una història sobre un ventríloc i el seu ninot parlant en la qual l'escriptor retrata els principals esdeveniments històrics del segle XX.

Aquest premi, de l'editorial La Galera, és l'únic atorgat per un jurat integrat per 241 joves d'entre 12 i 15 anys procedents de tot Espanya associats a un total de 49 llibreries del Club Kirico. El jurat, format per 92 nois i 149 noies, ha escollit per unanimitat l'obra, de la qual fins avui desconeixien el seu autor, per "l'originalitat" de la història, "la màgia" dels seus personatges i les aventures que viuen.

Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) és un dels escriptors més reconeguts de literatura juvenil, amb més de 400 obres publicades en les que destaca la seva varietat de temàtiques i registres. El premi s'ha atorgat avui, però 'El extraordinario ingenio parlante del profesor Palermo' es publicarà a primers de març. Està ambientada a principi del segle XX, quan un orfe assisteix a un espectacle impressionant: un mag ventríloc que fa parlar i moure's un ninot metàl·lic.

Serra i Fabra va escriure el guió sencer de la novel·la en mitja hora en un tovalló de paper mentre sopava en un restaurant a Palerm, ciutat que dóna nom al personatge del professor. L'autor conserva el tovalló que va servir d'improvisat ordinador i origen de la història, i La Galera la reproduirà com a part de la promoció del llibre.

stats