ARA Llegim
Llegim 11/07/2013

Pep Albanell, guanyador del Premi Trajectòria 2013

El lliurament es farà el dia 12 de setembre, durant la Setmana del Llibre en Català, que es farà a l'avinguda de la Catedral de Barcelona. Albanell ha publicat una setantena de títols

Ara
2 min

BarcelonaL'escriptor Pep Albanell, àlies 'Joles Sennell', serà guardonat amb el Premi Trajectòria, atorgat per la comissió organitzadora de la 31a edició de la Setmana del Llibre en Català. L'acte de lliurament serà el dia 12 de setembre a La Setmana, instal·lada a l'avinguda de la Catedral de Barcelona.

El Premi Trajectòria guardona cada any una personalitat vinculada al món de la cultura catalana. Albanell "ha estat referent per a diverses generacions d'infants i joves amb més de 70 llibres publicats per a aquest públic", segons ha destacat el jurat. Entre la seva producció destaquen 'La guia fantàstica' o 'El barcelonauta'. A més, també ha publicat poesia, narrativa, diverses obres de teatre, assaig i guions per a cinema i teatre.

D'Ofèlia Dracs a Joles Sennell

Membre fundador del col·lectiu Ofèlia Dracs, en l'inici de la seva carrera literària, tant ell com la seva obra podrien adscriure's en el que s'ha anomenat generació dels 70. En aquesta època va publicar, entre altres títols, 'Pinyol tot salivat', que va ser guardonat amb el Premi Sant Jordi de Novel·la; 'Les Parets de l'insomni', Premi Víctor Català, i 'El Barcelonauta', Premi Joaquim Ruyra. També forma part del col·lectiu Pep Campei, que s'ha donat a conèixer amb la novel·la 'L'artefacte'. De tota la seva producció es pot destacar la novel·la 'Ventada de morts' i el llibre de narracions 'Xamfrà de tardor'.

En la dècada dels setanta-vuitanta fou un dels més actius impulsors i conreadors del gènere fantàstic en la literatura infantil amb obres com com 'La guia fantàstica', 'El bosc encantat' i 'La rosa de Sant Jordi' (Premio Nacional de literatura infantil 1990). Albanell signa la seva producció per a nens i nenes amb el pseudònim Joles Sennell. Entre les seves últimes obres publicades cal destacar 'El gallifoscam', 'El follet Bambalambà', 'Història d'una bala' i 'El jardí de música i cristall'. Amb el Premi Trajectòria, Albanell haurà rebut un total de 23 premis al llarg de la seva vida professional.

stats