Literatura
Llegim 02/06/2014

Pau Riba i Josep Maria Benet i Jornet expliquen els seus records d'infantesa

Els dos autors s'incorporen a la col·lecció d''On Vinc' d'Ara Llibres. Riba recorda Mercè Romeva, la seva mare, i Benet i Jornet se submergeix en els records d'una infància viscuda a la postguerra

Ara
1 min
Pau Riba

Barcelona'Sa meu mare' de Pau Riba i 'La catàstrofe de ser un nen' de Josep Maria Benet i Jornet s'incorporen a la col·lecció 'D'on vinc' d'Ara Llibres. 'Sa meu mare' és un homenatge de Riba a la seva mare, Mercè Romeva. L'obra parla de la "fragilitat de la vellesa" i de "l'estimació filial sense límits" sense trair el "punt 'gamberro'" del cantautor, conegut per discos com 'Dioptria', 'Licors' i 'Disc dur', però també autor d'obres com 'Cançons i poemes', 'Ena', 'Lletrarada', 'Nosaltres els terroristes' o 'Màximes maximalistes'.

Benet i Jornet, un premi d'Honor amb bona memòria

A 'La catàstrofe de ser un nen', els records de Josep M. Benet i Jornet traslladen als anys de la postguerra, una època "grisa" marcada per les carències, en què "la millor joguina era una imaginació desperta". Josep Maria Benet i Jornet és dramaturg i guionista, ha escrit una cinquantena d’obres de teatre, entre les quals destaquen 'Una vella, coneguda olor' (1963) i 'E.R.' (1994). Com a guionista, ha estat al capdavant d’algunes sèries de TV3 com 'Poblenou', 'Nissaga de poder' o 'Ventdelplà'. El 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el 2013, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’Òmnium Cultural.

Els altres títols de la col·lecció 'D'on vinc' són 'Fent tentines per la vida' de Joaquim Nadal; 'Pantalons curts' de Joaquim Carbó; 'Sota els estels de Ca l'Herbolari' d'Albert Manent i 'Entre el seny i la rauxa' de Rosa Regàs.

stats