Premis literaris
Llegim 15/10/2013

Clara Sánchez guanya el premi Planeta 2013

'El cielo ha vuelto' s'emporta els 601.000 € del Planeta, el segon guardó literari més ben dotat del món, únicament superat pel Nobel de Literatura

Jordi Nopca
1 min
Clara Sánchez, premi Planeta / PERE VIRGILI

BarcelonaClara Sánchez (Guadalajara, 1955) ha guanyat el Premi Planeta 2013 dotat amb 601.000 euros. A 'El cielo ha vuelto' –presentada amb el pseudònim 'La dama del hechizo'–, Sánchez parteix d'una model de passarel·la que descobreix com es fa realitat la profecia que li va llançar una vident: algú vol veure-la morta. A partir d'aquí, l'autora ha explicat que ha "indagat en la desconfiança, en si ens pot portar a la crueltat o la lucidesa, a la fortalesa o la debilitat. He après que a vegades el més laboriós de la vida és desemmascarar la pròpia vida. Als vampirs, més que la sang, els agraden les neurones", ha afirmat després de rebre el guardó.

Misteri i densitat psicològica són dues de les característiques que han acompanyat les novel·les de Sánchez, autora que ja havia estat recompensada amb el premi Alfaguara l'any 2000, amb 'Últimas noticias del paraíso' i el 2010 amb el Nadal gràcies a 'Lo que esconde tu nombre'.

L'autora li ha dedicat el premi al seu pare i ha desitjat que Ana María Matute guanyi el Premi Nobel en un futur. La novel·la finalista ha estat 'El buen hijo', de l'exministra de cultura Ángeles González-Sinde.

stats