Nit de Santa Llúcia
Llegim 14/12/2012

Màrius Serra: "Disculpin que no m’aixequi, però és que a casa sempre hem estat contraris a l''alzamiento’"

El guanyador del premi Sant Jordi de novel·la ha recollit el premi al Teatre Tarragona, enmig d'una ovació i amb crits a favor de la independència

Ara
1 min

BarcelonaMàrius Serra ha explicat aquesta nit, mentre recollia el premi Sant Jordi de novel·la, que va decidir a presentar-s'hi mentre escrivia un dels capítols de 'Plans de futur', ambientat a l’any 1948, en què Ferran Sunyer –protagonista de la novel·la– rebia un premi de l’Institut d’Estudis Catalans per les seves aportacions matemàtiques. “Els actes es feien en l’estricta clandestinitat, en un pis que Puig i Cadafalch tenia al carrer Provença –ha recordat l’escriptor i periodista–. Ferran Sunyer, que era paraplègic, a l’hora de recollir el premi va dir: ‘Disculpin que no m’aixequi, però és que a casa sempre hem estat contraris a l''alzamiento’. La gent va començar a aplaudir, entusiasmada, i es van haver de reprimir al cap d’uns segons, perquè aquella cerimònia es feia al marge de la legalitat”.

Serra ha afegit que dedicava el premi a tots aquells que en anys tan difícils com els del primer franquisme "van ser capaços de mantenir la calma, i van continuar llegint i escrivint".

stats