BCNegra
Llegim 05/02/2013

Màrius Serra condueix una sessió col·lectiva de mots encreuats sobre novel·la negra

L'acte, programat en la trobada d'escriptors, editors i lectors BCNegra, ha aplegat un centenar de participants a La Capella de l'Antic Hospital

Ara / Acn
2 min
Màrius Serra, durant la sessió de mots encreuats

BarcelonaLa vuitena edició del certamen literari BCNegra ha viscut aquesta tarda la seva activitat més participativa i distesa. La Capella de l'Antic Hospital ha acollit la resolució col·lectiva d'un 'negricriminalograma', és a dir, uns mots encreuats elaborats amb paraules relatives al món de la novel·la negra. L'autor de la graella 'negrecriminal' no és altre que l'escriptor i enigmista Màrius Serra, que a més ha exercit de mestre de cerimònies de la sessió. Els assistents havien d'intervenir per anar omplint la graella, tot sumant punts per cada resposta correcta. Al final, els participants més encertats han estat obsequiats amb un exemplar de 'Verbàlia', de Màrius Serra. Màrius

Lletra a lletra i mot a mot, les caselles del 'negrecriminalograma' s'han anat omplint en una pantalla gegant, on un comptador anava restant els minuts de l'hora que s'ha concedit per resoldre les incògnites. Els participants, que disposaven d'un targetó amb els mateixos mots encreuats per anar pensant les respostes, han anat alçant la ma cada cop que Màrius Serra preguntava per un nou mot de la graella.

Pedagogia sobre els mots encreuats

Serra ha conduït una sessió molt amena, tant per a devots dels mots encreuats i/o la novel·la negra com per als neòfits. Això sí, els assistents no s'han cansat d'alçar la ma per donar les seves respostes, a vegades encertades, d'altres no tant. A més, durant la sessió l'escriptor ha fet pedagogia sobre el procés d'elaboració d'una graella de mots encreuats, per exemple, donant pistes sobre quin tipus de resposta amaguen algunes formulacions de preguntes.

El BCNegra se celebra des de l'1 de febrer a Barcelona, i encara fins el dia 9, amb un total de 60 activitats gratuïtes que se celebren en vuit espais de la ciutat. Exposicions, debats, conferències i sessions com la d'aquesta tarda a La Capella formen part del programa d'aquest cicle dedicat a la novel·la negra que se celebra des de fa vuit anys a la capital catalana.

stats