Homenatges
Llegim 12/01/2012

Sagarra torna al Palau de la Música

Dirigit per Joan Ollé i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'homenatge als 50 anys de la mort de Josep Maria de Sagarra arriba tard: la cita serà el proper dilluns 23 de gener, gratuïta i al Palau de la Música

Ara
1 min
Josep Maria de Sagarra, escriptor

BARCELONA"Si no tractem bé el passat, no mirem bé cap al nostre futur", ha insistit aquest matí Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat, en referència a l'homenatge "institucional i popular" que la Generalitat organitza, de cara al 23 de gener, a Josep Maria de Sagarra, "un escriptor d'una significació extraordinària en la nostra cultura i per a la nostra llengua". Dirigit per Joan Ollé, l'acte –al Palau de la Música, i d'entrada gratuïta– comptarà amb la participació d'una desena d'actors, entre els quals hi ha Pere Arquillué, Montserrat Carulla, Rosa Novell i Josep Maria Pou, i set intèrprets que musicaran alguns dels poemes i cançons sagarrians, com ara Roger Mas, Sílvia Pérez Cruz, Marina Rossell o Maurici Villavecchia.

Joan de Sagarra, fill de l'escriptor, ha aprofitat l'ocasió per mostrar-se satisfet de l'homenatge alhora que ha recordat la necessitat "d'articular i preveure bé les commemoracions", recordant que el 50è aniversari de la mort del seu pare va ser a finals de setembre de l'any passat. Per altra banda, Sagarra ha remarcat que li continua sorprenent que no s'hagi representat cap obra del seu pare al Teatre Nacional de Catalunya: "El seu director, Sergi Belbel, deia que calia actualitzar els clàssics. Amb Sagarra no ha complert el que deia, i crec que s'ha equivocat".

stats