Literatura
Llegim 19/02/2015

Ferran Torrent publica 'Un dinar un dia qualsevol'

L'autor valencià retrata amb amb ironia una societat extenuada per la corrupció en la seva nova novel·la

Ara
1 min
Ferran torrent: "He tingut tots els vicis però no me n'he quedat cap"

Barcelona'Un dinar un dia qualsevol', la nova novel·la de Ferran Torrent, és un retrat d'una societat valenciana immersa en una trama d'especulació i corrupció extremes, on l'últim refugi que tenen els protagonistes del llibre per no perdre l'ànima i la vida són unes velles amistats amb qui compartir un àpat.

Torrent presenta una història escrita amb una mirada severa i irònica, en què Marc Sendra, un periodista veterà reconvertit en un autònom 'freelance', investiga un fet que s'ha volgut tapar: l'aparició del cadàver d'un adolescent magrebí en un abocador. A partir d'aquí, el periodista comença a estirar un fil que conduirà a secrets inconfessables molt ben guardats que poden fer trontollar tota una societat molt escarmentada."Tot el que està passant, tota la mediocritat i corrupció, es deu en molt bona part a no haver trencat amb els papàs i els avis dels dirigents actuals. Tota aquesta prepotència que exhibeixen ve del fet històric de sentir-se impunes. I tenen raó", escriu l'autor en el seu llibre.

La novel·la segueix la línia d'un Ferran Torrent contemporani i combatiu que, segons l'assagista i poeta Enric Sòria, "té l'habilitat de posar el dit a la nafra d'una manera molt gràfica".

stats