Novetat editorial
Llegim 19/03/2012

Mil anys d'història del monestir de Sant Benet de Bages

Ramon Carreté i Adolf Todó presenten 'L'ombra de Sant Benet' (Angle editorial), catorze relats de ficció que barregen la realitat històrica amb llibertat narrativa i abundants dosis de misteri

Ara
1 min

BarcelonaNo és la primera vegada que Ramon Carreté i Adolf Todó escriuen a quatre mans. Ja ho van fer a 'El gran horitzó', una faula per orientar els lectors en un món canviant en el qual cal saber aprofitar les oportunitats. Ara, a 'L'ombra de Sant Benet' s'enfronten a la història del monestir de Sant Benet de Bages i ens la presenten a través de catorze narracions. Són escenes de ficció, improbables però no impossibles, en què els personatges i sovint el mateix monestir s'enfronten a canvis, crisis o dificultats que poden reorientar profundament les seves vides. I, aquí també, caldrà saber aprofitar les oportunitats, encara que sigui amb l'ajut d'una ombra misteriosa.

Amb relats que barregen la versemblança històrica amb llibertat narrativa, els autors ens fan imaginar o reviure episodis com la fundació del monestir, la por de l'any 1000, la construcció de la Sèquia de Manresa, l'epidèmia de pesta negra del segle XIV, l'esplendor del monestir en temps de l'abat Frigola, la seva decadència o la vida familiar del pintor Ramon Casas.

stats