Llegim Actualitat 23/11/2021

El Tricicle, premiat pel Gremi d'Editors de Catalunya

La llibreria El Genet Blau i la traductora Magdalena Palmer completen els guardonats de la Nit de l'Edició, que se celebrarà el 13 de desembre al Teatre Condal

2 min
El Tricicle fent 'Garrick'

BarcelonaLa companyia el Tricicle rebrà el Premi Atlàntida 2021 del Gremi d'Editors de Catalunya en el marc de la 36a Nit de l'Edició, que se celebrarà el dilluns 13 de desembre al Teatre Condal de Barcelona. El guardó es lliura anualment a una persona o entitat que s’ha distingit per la defensa i promoció de la cultura en general, de la defensa de la propietat intel·lectual, i del foment de la lectura, i ha reconegut anteriorment Joan Manuel Serrat, Jaume Plensa, Jordi Savall i Viviane Reding.

Aquest no serà l'únic guardó de la nit del sector editorial. El 27è Memorial Fernando Lara per a una jove iniciativa empresarial del món del llibre, i que atorga la Cambra del Llibre de Catalunya, ha recaigut aquest any en la llibreria de Lleida El Genet Blau. Especialitzada en literatura infantil, juvenil i àlbums il·lustrats per a tota la família, la llibreria va obrir les portes l’any 2000 al nucli històric de Lleida, i l’estiu del 2021 ha impulsat una segona llibreria, aquesta a la Vila de Gràcia de la ciutat de Barcelona.

El Premi de Traducció Ángel Crespo, que lliura l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, serà atorgat a Magdalena Palmer per la traducció de l’anglès al castellà de l’obra Otoño d’Ali Smith, publicada per Nørdica Libros. Fins ara l’han guanyat traductors de la talla de Victoria Alonso Blanco, José María Micó, Juan de Sola, Carlos Fortea, Celia Filipetto, Monika Zgustová i Adan Kovacsics.

Reconeixement a Epina, Edhasa i Cossetània

El Gremi d’Editors de Catalunya reconeix també durant la Nit de l'Edició aquelles editorials associades que celebren anys rodons. D’aquesta manera el Gremi vol posar en relleu la diversitat i la resiliència d’un sector amb 500 anys d’història a Catalunya. Enguany, la Nit de l’Edició farà un reconeixement especial a Editorial Alpina i Edhasa pels seus setanta-cinc anys d’activitat editorial continuada; i a tres editorials pels seus primers vint-i-cinc anys: Artigal Edicions, Cossetània Edicions i Edicions Llibreria Universitària (LU).

stats