Llegim Actualitat 24/03/2020

Els préstecs online de les biblioteques públiques es disparen un 150%

Es contractaran de manera immediata més títols i llicències d'ús per un valor de 120.000 euros

Ara
2 min
Un llibre electrònic a punt per obrir  un e-book.

BarcelonaLa demanda de llibres electrònics del servei eBiblio de les biblioteques públiques de Catalunya va créixer durant els primers dies de confinament un 150%, mentre que el nombre de visites va augmentar un 500% els dies 13 i 14 de març. El creixent interès a causa de les mesures pel coronavirus ha fet que el departament de Cultura, juntament amb les diputacions de Barcelona i Girona i les biblioteques de Barcelona, hagi aprovat la contractació immediata de més títols i llicències d'ús per un valor de 120.000 euros.

També s'augmenta el nombre de documents que es poden prestar per persona i dia i es permetrà que qui no té carnet de biblioteques pugui obtenir-lo telemàticament, segons han anunciat aquest dilluns a través d'un comunicat. Un cop fet el registre a través de la web que es posa ara en marxa, es disposarà d'un màxim de tres mesos per anar a qualsevol biblioteca a recollir el carnet. Mentrestant, ja es tindrà accés als serveis digitals. És un servei per a majors de 14 anys.

Les biblioteques van tancar el 13 de març passat i van assegurar el tancament de totes les bústies de devolució per evitar desplaçaments innecessaris. També es van prorrogar tots els préstecs de documents que estaven vigents per evitar perjudicis als usuaris.

Esperant les mesures d'ajuda al sector del llibre

Les institucions implicades en els serveis de biblioteques asseguren que es preparen mesures concretes de suport al sector del llibre per esmorteir els efectes derivats de la situació d'emergència sanitària.

També s'incorporen a la biblioteca digital recursos que editors i empreses de continguts digitals ofereixen de manera gratuïta a la ciutadania mentre duri la crisi sanitària. Per exemple, la base de dades per a escoles SIRS Issues Researcher i la col·lecció de còmics Underground and Independent Comics.

stats