Llegim Actualitat 26/02/2019

Pilar Reyes liderarà els segells literaris de Penguin Random House

La mort de Claudio López Lamadrid força canvis d'estructura en el grup editorial

Europa Press
2 min
Pilar Reyes liderarà els segells literaris de Penguin Random House

BarcelonaEl grup editorial Penguin Random House ha anunciat aquest dilluns que integrarà tots els segells literaris del grup en una divisió que liderarà Pilar Reyes, fins ara directora editorial d'Alfaguara. Aquesta reestructuració arriba després de la mort l'11 de gener passat de Claudio López Lamadrid, director editorial i dels segells editorials Literatura Random House, Reservoir Books i Caballo de Troya.

Formaran part de la divisió liderada per Reyes els segells Alfaguara, Lumen, Caballo de Troya, Literatura Random House, Reservoir Books, Debate i Taurus.

Canvi d'organigrama

Miguel Aguilar assumirà la direcció literària dels segells Literatura Random House, Reservoir Books i Caballo de Troya, al mateix temps que manté la seva posició com a director literari de Debate i Taurus.

D'Aguilar en dependran Jaume Bonfill, al capdavant de Reservoir Books, i Albert Puigdueta i Carme Riera, com els editors dels segells Literatura Random House i Caballo de Troya, que seguirà comptant amb els seus editors convidats.

Pel que fa a l'àrea d'assaig, Aguilar seguirà comptant amb Elena Martínez Bavière, que, a més del segell Taurus, passa a integrar l'equip de Debate; Roberta Gerhard retrà comptes a Elena Martínez com a editora de tots dos segells.

Juan Díaz dirigirà la coordinació editorial del grup, en coordinació amb els directors editorials d'altres països de Penguin Random House Grupo Editorial. Això s'afegeix a les seves funcions actuals com a director editorial dels segells Ediciones B, Debolsillo, Penguin Clásicos, Vergara, Nova, Pla B, B de Bolsillo i la divisió d'infantil, juvenil i còmic.

Núria Tey, per la seva banda, es mantindrà en les seves funcions de directora editorial de Plaza & Janés, Grijalbo, Suma de Letras, Aguilar, Conecta, Rosa dels Vents i la divisió Reference.

"Les últimes setmanes han estat de profunda reflexió i anàlisi sobre com reconfigurar la nostra estructura editorial per mantenir i promoure el llegat editorial del Claudio, el desenvolupament dels nostres editors i el servei als nostres autors a banda i banda de l'Atlàntic", ha sostingut la consellera delegada del grup, Núria Cabutí.

stats