Va de llibres

Paula Malia es declara fan de Maggie O'Farrell

L'actriu assegura que Maggie O'Farrell fa que t'enamoris dels seus personatges

2 min
L'actriu Paula Malia fotografiada al Raval de Barcelona

BarcelonaPaula Malia va descobrir Maggie O'Farrell amb la magistral Hamnet, la novel·la que ha conreat més èxit internacional i en la qual recuperava la figura de William Shakespeare a través de la seva dona i els seus fills. "Em va fascinar i vaig anar a buscar més llibres seus. Soc molt fan de l'autora", explica. Aquestes vacances, abans de tornar als assajos al Teatre Nacional, l'actriu té entre mans El retrat de matrimoni, en què O'Farrell es fixa en la figura oblidada per la història de Lucrècia de Mèdici.

Però el llibre de l'autora britànica que més li ha agradat és Aquest deu ser el lloc (L’Altra / Libros del Asteroide). "El recomano moltíssim", afirma. Explica la història del lingüista Daniel Sullivan i l'actriu retirada Claudette Wells que viuen prou feliços apartats en un casalot irlandès quan ell rep una notícia del passat que trastoca les seves vides i les de tots els personatges que els envolten. L'autora fragmenta la història en una multiplicitat de veus, personatges, escenaris i moments de la història que han fet les delícies de Malia. "Tant en Daniel com la Claudette han viscut vides que se’ls han fet impossibles de viure. Són bones persones que han pres decisions equivocades", deia l'autora en una entrevista a l'ARA el 2017. Des de llavors la seva literatura només ha fet que guanyar adeptes.

"Té un llenguatge molt teatral, i fins i tot cinematogràfic. Crea uns personatges molt rodons dels quals t'enamores inevitablement, de tots i cadascun d'ells, perquè t'explica la història entreteixida de les seves vides", resumeix l'actriu de sèries com Valeria. El pròxim paper en què veurem Paula Malia serà com a protagonista del musical que estrenarà la temporada del TNC, Ànima, sobre una dona que es vol obrir camí en els grans estudis de pel·lícules d'animació dels anys 30.

stats