Llegim Actualitat 21/12/2021

Núria Bendicho, Jordi Cussà i Joan-Lluís Lluís, finalistes del Premi Òmnium

L’obra guanyadora es donarà a conèixer el 24 de gener del 2022

1 min
Jordi Cussà, Núria Bendicho i Joan-Lluís Lluís

BarcelonaLes novel·les Terres mortes, de Núria Bendicho (Anagrama); El primer emperador i la reina Lluna, de Jordi Cussà (Comanegra), i Junil a les terres dels bàrbars, de Joan-Lluís Lluís (Club Editor), opten a guanyar la cinquena edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any, el guardó més ben dotat econòmicament per obra publicada: 20.000 euros directes per a l’autor i 5.000 més per a promoció.

De la preselecció de nou obres publicades entre el novembre del 2020 i l’octubre del 2021 –entre les quals hi havia títols de Maica Rafecas, Borja Bagunyà i Pep Puig–, un jurat independent format per Anna Casassas, Neus Real, Marta Segarra, Oriol Izquierdo i Xavier Pla, n’ha triat les tres finalistes.

La valoració del jurat

El jurat ha definit Terres Mortes, de Núria Bendicho, com una “magnífica primera novel·la que, en diàleg amb la pròpia tradició, redescobreix el món rural més negre amb una gran força estilística”. D'El primer emperador i la reina Lluna, de Jordi Cussà, el jurat opina que és una novel·la “d’intenses aventures”, i dels personatges en destaca la bona construcció, especialment el de la reina Lluna, “amb una temàtica actual relacionada amb les qüestions sobre el poder vehiculada mitjançant la història del primer emperador de la Xina”. Junil a les terres dels bàrbars, de Joan-Lluís Lluís, és definida pel jurat com “un llibre sobre llibres que és alhora una novel·la d’aventures, un viatge iniciàtic i una faula històrica que juga amb els lectors per enaltir el poder d’explicar històries".

L'obra guanyadora es donarà a conèixer el 24 de gener del 2022.

stats