Sector editorial
Llegim Actualitat 21/09/2022

Neix Folch&Folch, un nou segell editorial dedicat a la no-ficció

Els primers títols del catàleg són 'Kennedyana', de Vicenç Pagès Jordà, i 'L'imperi', de Ryszard Kapuscinski

1 min
Ernest Folch és editor i periodista

BarcelonaQuan, el febrer passat, l'editor Ernest Folch va presentar la nova etapa de Navona, que publicarà una cinquantena de títols anuals en català i castellà, va mencionar la voluntat de crear tot un "ecosistema editorial" al voltant de l'empresa Suma Llibres, que compta amb tres socis principals: a més de Folch, hi ha Tatxo Benet i Jaume Roures. Tres mesos després es va afegir al projecte l'editorial Arcàdia, que té un catàleg format sobretot per llibres de pensament d'autors com Susan Sontag, George Steiner i Joan Fontcuberta.

Fa uns dies, l'ARA avançava en un reportatge que Folch ultimava la creació d'un nou segell de no-ficció en català i castellà amb la publicació del llibre pòstum de Vicenç Pagès Jordà, Kennedyana, al novembre. Aquest dimecres, l'editor n'ha concretat més detalls. Folch&Folch –batejat així pels dos cognoms de l'editor– s'especialitzarà "en narrativa periodística i de no-ficció". Al novembre, a més del llibre de Pagès Jordà, reportatge literari sobre la saga dels Kennedy, s'hi podrà llegir L'imperi, de Ryszard Kapuscinski, on l'autor polonès reconstrueix la història de l'URSS des del 1939 fins a la seva desintegració el 1991. Fins ara, l'assaig de Kapuscinski no s'havia publicat mai en català.

El tercer títol de Folch&Folch serà El futuro es lo que era, de John Carlin, on es recopilen textos periodístics de l'autor que analitzen alguns dels esdeveniments més importants de les últimes tres dècades: la guerra d'Ucraïna, el Brexit, la presidència de Donald Trump, la pandèmia, els atacs terroristes de l'11 de Setembre i fins i tot la mort de la reina Elisabet II d'Anglaterra.

stats