Va de llibres

Míchel: "Aquest llibre serveix per detectar uns valors esportius que també són útils per a la vida"

L'entrenador del Girona FC recomana 'Legacy: 15 lecciones sobre liderazgo', de James Kerr

2 min
L’entrenador del Girona, Míchel, que acaba de renovar contracte, ara vol portar el club a les competicions europees.

BarcelonaEl Girona FC ultima aquest estiu els nous fitxatges per debutar a la Champions. Entre converses i negociacions, l'entrenador del primer equip, Míchel Sánchez, té molt present el manual Legacy: 15 lecciones sobre liderazgo, de James Kerr, que recull "les grans virtuts dels All Blacks, la selecció de rugbi de Nova Zelanda". "És un dels meus llibres de capçalera", diu l'entrenador, que considera que el manual de Kerr serveix per "detectar uns valors esportius que també són útils per a la vida".

A part de desgranar els secrets que han convertit els All Blacks en un equip llegendari, Legacy: 15 lecciones sobre liderazgo (Córner, 2017) ofereix una guia de consells sobre lideratge i esport, amb capítols dedicats a la gestió de les expectatives, la importància del sacrifici i el sentit de responsabilitat envers els companys. "Durant l'any, quan tinc una rutina de lectura, llegeixo molt sobre creixement personal", explica Míchel, que frueix especialment dels llibres que li permeten "obrir la ment i fer-se preguntes".

Ara bé, durant les vacances, l'entrenador es decanta més aviat per la novel·la històrica. "M'encanta la saga d'Els pilars de la Terra, de Ken Follet", diu. En destaca Un món sense fi, la segona part de la saga, publicada en català per Rosa dels Vents. Malgrat que tenen més de mil pàgines, les novel·les de Follet han sigut indubtablement un dels grans fenòmens literaris del segle XXI i encara avui gaudeixen d'una gran popularitat. De fet, tot just l'any passat l'autor va publicar L'armadura de la llum, la cinquena novel·la ambientada a l'emblemàtica ciutat fictícia de Kingsbridge.

stats