NOVETATS EDITORIALS
Llegim Actualitat 14/01/2021

Jaume Cabré traurà nova novel·la deu anys després de 'Jo confesso'

'Consumits pel foc' arribarà a les llibreries el 7 d'abril

Laura Serra
2 min
Cabré i auster, 
 Les estrelles de la setmana del llibre

BarcelonaL'any comença amb una sorpresa editorial. Edicions Proa ha anunciat una nova novel·la de Jaume Cabré, Consumits pel foc, que arriba deu anys després de Jo confesso. Serà a les llibreries el 7 d’abril en català i en castellà (Destino), just abans de Sant Jordi. Segons l'editorial, a la novel·la "els ingredients indispensables de la narrativa de Cabré s'hi troben administrats amb mà mestra: una història subjugadora, uns personatges amb clarobscurs inquietants i sorpreses d'alt voltatge literari".

Jaume Cabré (Barcelona, 1947) és un dels grans escriptors de la literatura catalana contemporània: les seves obres ja han superat les 100 traduccions a tot el món. Va situar-se en el panorama internacional amb Les veus del Pamano i Jo confesso el va consolidar a Europa: va rebre el premi Courrier International a la millor novel·la estrangera 2013, premi Kulturhuset Stadsteaterns a Estocolm 2017, el premi Atenes de Literatura 2017, i el Premi Ciutat de Barcelona 2013 a la projecció internacional de la ciutat. A més el Premi de la Crítica i el Serra d'Or. Des del 2011 ha publicat els assaigs Les incerteses i Tres assaigs i els relats de Quan arriba la penombra.

L'argument de Consumits pel foc segueix l'Ismael, un professor de llengua i literatura que té dues trobades casuals, una amb una antiga veïna amb qui comença una relació i l'altra, amb el conserge de l’institut on treballa. L'Ismael acabarà vivint "una situació límit, de conseqüències traumàtiques", explica la sinopsi. "Recuperar la memòria i aconseguir treure l'entrellat dels fets en què es troba atrapat serà una tasca difícil, que la traça de Jaume Cabré combina magistralment amb la peripècia d'un petit senglar que té tirada a distreure's i a pensar més del compte".

stats