Literatura
Llegim Actualitat 17/10/2017

El Govern commemorarà els 100 anys del naixement de Manuel de Pedrolo

És autor de 'Mecanoscrit del segon origen', 'Joc brut' i 'Acte de violència'

Ara
1 min
Manuel de Pedrolo

BarcelonaEl Govern ha acordat aquest dimarts commemorar el 2018 el centenari del naixement de l'escriptor Manuel de Pedrolo amb l'organització de conferències, exposicions, projectes editorials, acadèmics i educatius per a la divulgació de la seva obra.

Manuel De Pedrolo (L'Aranyó, 1918 - Barcelona, 1990) és un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana contemporània, i va conrear tots els gèneres literaris i va col·laborar amb articles, contes i assajos a la majoria de revistes catalanes de l'època.

La seva novel·la 'Mecanoscrit del segon origen' va ser una de les més llegides durant la dècada dels 70: des de la seva publicació se n'han venut gairebé 900.000 exemplars, i és el llibre més venut del catàleg de Grup 62. A més de traduir nombroses novel·les, la seva producció creativa supera el centenar d'obres, sobretot en prosa, amb novel·les com 'Cendra per Martina', 'Joc brut', 'Totes les bèsties de càrrega' i 'Acte de violència' –reeditada l'any 2016 a Sembra LLibres– i va rebre guardons com el Premi d'Honor dels Lletres Catalans.

stats