Premis literaris
Llegim Actualitat 05/04/2017

David Cirici guanya el premi Strega amb 'Molsa'

L'autor rebrà 5.000 euros i el traductor italià 2.000. El premi Strega ragazze e ragazzi distingeix el millor llibre infantil i juvenil publicat a Itàlia durant l'any anterior

i
Jordi Nopca
1 min
David Cirici

BarcelonaLa trajectòria de David Cirici es divideix entre la producció per a adults i les novel·les infantils i juvenils. En el primer apartat ha rebut recentment el Sant Jordi per 'El setè àngel' (Proa, 2017). En el segon també ha estat beneït pels guardons durant els últims cinc anys: ha aconseguit el Vaixell de Vapor 2015 amb 'El vol de l'oreneta', el Ramon Muntaner 2013 amb 'Zona prohibida' i l'Edebé 2012 amb 'Molsa', que acaba de rebre el guardó a la millor obra publicada en italià l'any passat gràcies a la concessió del premi Strega ragazze e ragazzi en el marc de la 54a fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya.

De moment 'Molsa' ha aconseguit traduccions al castellà, al xinès, al turc i a l’alemany -a banda de la italiana- i es publicarà aviat en portuguès i holandès. “Crec que és el meu millor llibre -afirmava l’autor aquest dilluns en un acte a Bolonya-. Diuen que és per a nens, però no m’ho sembla”.

stats