Literatura
Llegim Actualitat 14/07/2020

Care Santos guanya el Premi Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil 2020

El jurat destaca l'originalitat de les seves temàtiques i la curosa arquitectura dels relats

Ara
2 min
“Enamorar-se d’un home ric no té mèrit”

BarcelonaL'escriptora Care Santos (Mataró, 1970) ha guanyat aquest dimarts el Premi Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil 2020. El guardó l'atorga anualment l'Ajuntament d'Alcalá de Henares a un autor en llengua castellana que hagi destacat en el camp de la literatura infantil i juvenil. El jurat de la 24a edició del premi ha destacat l'originalitat de les temàtiques de Santos, el tractament dels personatges i la curosa arquitectura dels relats. A més, l'ha qualificat de "referent" en el panorama literari juvenil, segons recull l'ACN.

El jurat del guardó el formen membres de l'Ajuntament d'Alcalá de Henares, el ministeri de Cultura, la Comunitat de Madrid, la Universitat d'Alcalá i especialistes en literatura infantil i juvenil. La decisió de reconèixer Santos ha estat motivada per la seva "àmplia i exitosa trajectòria literària en el món infantil i juvenil". També subratllen que és una autora "molt llegida entre nens i joves", tal com "demostren les vendes dels seus llibres".

En un comunicat, l'ajuntament del municipi madrileny ha destacat el vessant educatiu i de foment de la lectura de Santos. "Imparteix tallers literaris i destaca la seva impressionant i incansable tasca de foment de la lectura a través d'un estret contacte amb els joves a través de tallers i trobades literàries", ha manifestat. Care Santos, escriptora en català i castellà, ha rebut reconeixements com el premi Barco de Vapor el 2009, el Premi Alandar de literatura juvenil el 2005, el Premi Edebé el 2003 i 2015, el Premi Gran Angular, en català el 2000 i en castellà el 2004, i el Premi Ana María Matute de contes el 1998.

En literatura infantil i juvenil, Santos és autora de llibres com Un camí dins la boira (Columna, 2006), Mentira (Edebé, 2015) i Miedo (Edebé, 2019). L'escriptora va publicar juny passat Seguiré els teus passos (Columna), una novel·la per a adults que sacseja la memòria i s'enfronta amb la necessitat de conèixer la veritat del passat.

stats