Literatura
ARA
Madrid

Páginas de Espuma guanya el Premio Nacional a la millor tasca editorial cultural

Nascuda fa vint anys a Madrid, l'editorial està especialitzada en la publicació de narrativa breu

Juan Casamayor és l'editor de Páginas de Espuma / PÁGINAS DE ESPUMA / LISBETH SALAS Zoom

L'editorial madrilenya Páginas de Espuma ha obtingut el Premio Nacional a la millor tasca editorial cultural 2019, segons la decisió del jurat feta pública aquest dimarts, que ha destacat els vint anys de "dedicació constant i independent a la millor literatura" d'aquesta editorial.

El jurat ha concedit el premi a Páginas de Espuma, que té com a editor Juan Casamayor, per l'atenció especial de l'editorial a l'àmbit del conte "i perquè conrea el vincle entre les dues ribes de l'Atlàntic", segons un comunicat del ministeri de Cultura. A més, el jurat "ha valorat també el foment de la lectura en l'entorn escolar i la seva obstinació a posar a l'abast dels lectors i lectores l'obra completa de contistes universals".

Des de la seva fundació el 1999, l'editorial ha construït un catàleg de 800 títols que combina escriptors clàssics amb escriptors actuals, autors espanyols i autors americans, talents consagrats i talents novells. Han publicat la narrativa breu de clàssics com Txékhov, Pessoa, Zola i Blazac, però també autors contemporanis com Samanta Schweblin, Eduardo Halfon, Marta Sanz, José María Merino, Valeria Correa Fiz i Eloy Tizón.

Aquest premi es va concedir per primera vegada l'any 1994 a les editorials Tusquets i Anagrama. En els últims anys han estat guardonades les editorials Salamandra, Libros del Zorro Rojo, Kalandraka, Turner, Trea, Antonio Machado Libros, Kairós, Austral i Media Vaca, el 2018.