Literatura
ARA
Barcelona

Joan Margarit, autor de la setmana a 'The Guardian'

El poema 'Primer amor' de l'autor català ha estat escollit i comentat per la poeta Carol Rumens

Joan Margarit: l’art d’envellir / PERE TORDERA Zoom

'Primer Amor' de Joan Margarit ha estat escollit "poema de la setmana" al diari britànic 'The Guardian' per la poeta Carol Rumens, encarregada de la secció. La poeta i escriptora escull un poema diferent cada setmana i en fa un comentari. L'últim escollit és 'Primer amor' de Joan Margarit, on l'autor explora la brutalitat, l'amor i la mort durant un viatge al llarg d'una vida, que comença amb un nen comprant una navalla d'amagat: "Amb el front descansant damunt el vidre, mirava una navalla llarga i fina, bella com una estàtua de marbre".

'Primer amor' va aparèixer per primer cop a 'Els motius del llop' (1993), un poemari de Margarit. Va ser publicat en anglès el 2006, en una recopilació traduïda del català per Anna Crowe.

Rumens, autora de 14 poemaris –així com altres obres de ficció, teatre i traduccions-, va rebre el premi de poesia Cholmondeley, i el Prudence Farmer, també de poesia. El 1984 va ser nomenada membre de la Royal Society of Literature, la organització literària més important d'Anglaterra.