ARA LLEGIM
ACN
Barcelona

Cinc municipis catalans inauguren biblioteca aquest cap de setmana

Les noves instal·lacions obren portes a Sant Vicenç de Castellet, Sant Cugat del Vallès, Martorell, Cerdanyola i Badalona. La inversió total supera els 15 milions d'euros

La nova biblioteca de Martorell, durant les obres / ACN Zoom

Un total de 5 municipis inauguren nova biblioteca aquest cap de setmana. Són la Biblioteca Salvador Vives Casajuana de Sant Vicenç de Castellet (Bages); la Biblioteca de Volpelleres - Miquel Batllori de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental); la Biblioteca Martorell a Martorell (Baix Llobregat); la Biblioteca Central de Cerdanyola de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), i la Biblioteca Canyadó i Casagemes - Joan Argenté de Badalona (Barcelonès). La inversió total que han fet ajuntaments, Diputació i Generalitat supera els 15 milions d'euros per la construcció dels equipaments dels quals destaca el de Sant Cugat del Vallès perquè incorporarà un laboratori viu de tecnologies de visió.

La nova Biblioteca de Volpelleres - Miquel Batllori, a Sant Cugat del Vallès, entrarà en funcionament a finals d'abril per donar servei als barris de Volpelleres, Can Canyameres, Coll Favà, la Guinardera i Sant Domènec, per la qual cosa la seva àrea d'influència directa serà d'uns 14.000 habitants. La biblioteca serà pionera en oferir un espai d'experimentació tecnològica, ja que incorpora un laboratori viu (Living Lab) basat en l'aplicació de noves tecnologies de visió. Es tracta d'un espai que permet accedir a noves formes d'interacció amb la cultura, els llibres i els continguts, on els usuaris podran participar en diferents experiments i les empreses provar els seus productes innovadors. El projecte, anomenat Volpelleres Library Living Lab (VL3), s'ha fet en col·laboració amb el Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La biblioteca té una superfície útil de 1.100 m2 i s'ubica als baixos d'un bloc d'habitatges de recent construcció. Disposa d'una nova àrea infantil, l'àrea general i els espais de treball i una sala polivalent. La Diputació de Barcelona ha fet una aportació econòmica d'1.166.400 euros.


Sant Vicenç de Castellet i Martorell

La nova seu de la Biblioteca Salvador Vives Casajuana, a Sant Vicenç de Castellet, és fruit del trasllat de la biblioteca municipal del municipi. La biblioteca ocupa 4 plantes i una superfície de 1.836 m2 amb àrea de revistes i diaris, zona infantil i una sala de formació, àrea d'informació i fons general, i àrea de música i imatge. També hi ha la sala polivalent i el dipòsit documental i la zona de treball intern. Aquest nou equipament té un cost previst de 3.541.968 euros, dels quals 1.203.118 euros són a càrrec de la Generalitat

La nova Biblioteca Martorell, a Martorell, és fruit del trasllat de la biblioteca que fins ara ha portat el nom de Francesc Pujols i que, amb el canvi de seu, adopta el del municipi de Martorell. Es tracta d'un edifici de nova construcció per a biblioteca i aparcament d'ús públic situat al barri de Buenos Aires. La biblioteca té una superfície de 1.897 m2 distribuïts en dues plantes. Hi ha la zona d'acollida i promoció, l'àrea de diaris i revistes, una part de la zona general amb un espai exterior propi, la zona infantil també amb un espai exterior i la sala polivalent. També s'hi inclou la zona general, els espais de formació i suport, i la zona de treball intern, a més del dipòsit documental. El cost de la inversió ha estat de 4.090.000 euros.

Cerdanyola del Vallès i Badalona

La Biblioteca Central de Cerdanyola, a Cerdanyola del Vallès, obre les seves portes arrel del trasllat de la biblioteca central urbana de Ca n'Altimira, que ara canvia de nom. La biblioteca Ca n'Altimira va ser inaugurada el 23 d'abril de 1991 i porta el nom de la masia que l'ha acollit durant tots aquests anys i que ara tanca per donar pas al nou equipament a Cerdanyola del Vallès. Té una superfície útil de 3.166 m2, repartits en quatre plantes amb àrea de diaris i revistes, l'espai polivalent i una sala d'actes, la zona infantil i l'espai general. El cost de la inversió ha estat de 4.924.062 euros.

La Biblioteca Canyadó i Casagemes - Joan Argenté, a Badalona, és un nou equipament que donarà servei com a biblioteca de proximitat als barris de Canyadó, Casagemes i Manresà; la seva àrea d'influència directa serà d'uns 10.500 habitants. Constitueix la sisena biblioteca de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i està ubicada als baixos de l'edifici d'habitatges situat a l'illa formada pel carrer de la Riera de Canyadó i els carrers d'Eduard Marquina i de Jacinto Benavente. Té una superfície de 759 m2 útils, dividits en dues plantes amb l'àrea de diaris i revistes; la zona infantil; la sala polivalent i la zona de treball intern; el fons general, l'àrea de música i imatge i els espais de formació. El cost de la inversió ha estat d'1.497.395 euros.