Premis literaris
Llegim 13/12/2013

Margarida Aritzeta guanya el Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil

La novel·la 'El vol de la papallona' s'emporta els 18.000 euros del guardó. El finalista ha estat Jordi Folck amb 'Ningú'

Acn
2 min
Margarida Aritzeta

BarcelonaL'escriptora Margarita Aritzeta guanya el premi Barcanova de literatura infantil i juvenil amb l'obra 'El vol de la papallona'. El jurat ha destacat que "es tracta d'una obra valenta i atrevida que atraparà els lectors joves" i valora que "el text té un punt de duresa, però està tractat amb una prosa molt elaborada". El finalista d'aquesta dotzena edició ha estat l'escriptor Jordi Folck, amb l'obra infantil 'Ningú'. El premi Barcanova està amb 18.000 euros pel guanyador i 6.000 euros per al finalista. Entre els autors que ja tenen el guardó hi ha autors de renom com: Maria Mercè Roca, Jordi Sierra i Fabra, Gemma Pasqual i Escrivà, Maria Carme Roca, Carles Sala i Vila.

De l'obra finalista d'aquest any, 'Ningú', el Jurat del Premi ha valorat especialment "la transgressió i l'humor de l'argument" i que el "text que tracta el tema de la diversitat a través dels ulls dels lectors infantils".

El Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil està destinat a fomentar la creació literària en llengua catalana, adreçat específicament als lectors infantils i juvenils de tots els territoris de parla catalana.

La guanyadora del premi Barcanova de literatura infantil i juvenil, Margarida Aritzeta, va néixer a Valls el 1953, on resideix actualment. És mestra, llicenciada en Història Moderna i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. És professora de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Rovira i Virgili.

La seva trajectòria literària ha estat reconeguda amb diversos premis literaris, entre ells el Premi Víctor Català 1980 amb 'Quan la pedra es torna fang a les mans', i premi el Sant Joan de novel·la 1982 amb 'Un febrer a la pell'. Ha publicat novel·les infantils i juvenils, novel·la negra i llibres de relats. Algunes de les seves novel·les juvenils més llegides són 'Grafèmia' (1982), 'Emboscades al Gran Nord' (1985), 'L'aiguamoll dels cocodrils' (2000) i 'El Gorg Negre' (2012).

I el finalista del premi Barcanova de literatura infantil i juvenil, Jordi Folck, va néixer a Reus el 1961. És professor de Comunicació Audiovisual, imparteix classes de creativitat i escriptura creativa, art, cultura i publicitat a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Internacional de Catalunya. Ha publicat 21 novel·les i la seva trajectòria com a escriptor ha estat reconeguda amb vuit premis, entre els quals hi ha el Folch i Torres.

stats