Llibres
Llegim 01/02/2012

L'escriptor Javier Calvo guanya el premi Biblioteca Breve amb "El jardín colgante"

La novel·la, un policíac ambientat a la Transició espanyola amb tocs de ciència-ficció, s'ha endut els 30.000 euros del premi

Ara
1 min

BarcelonaEl premi Biblioteca Breve 2012, que enguany havia rebut 365 manuscrits, ja té un guanyador: l'escriptor barceloní Javier Calvo, que s'ha embutxacat els 30.000 euros amb que l'editorial Seix Barral dota el premi per la novel·la El jardín colgante, una novel·la policíaca amb tocs de ciència-ficció ambientada a la Transició espanyola, amb agents secrets i grups armats.

Nascut a Barcelona el 1973, Calvo va debutar com a narrador el 2001 amb els cinc relats de Risas enlatadas, emparentats amb la literatura postmoderna nord-americana (Calvo és el traductor de David Foster Wallace). Dos anys després va publicar la seva primera novel·la, El dios reflectante, saludada per la crítica com emblema de modernitat. El 2005 Calvo torna als contes amb Los ríos perdidos de Londres i el 2007 flirteja amb el gènere policíac i el terror a Mundo maravilloso, que el va catapultar a l'estranger. L'última novel·la de Calvo és Corona de flores, premi Memorial Silverio Cañada del 2010, tot i que el mateix any va publicar una petita nouvelle, Suomenlinna.

El jurat d'aquesta edició del Biblioteca Breve està integrat per José Manuel Caballero Bonald, Alicia Giménez-Bartlett, Pere Gimferrer, Elena Ramírez i Gonzalo Suárez.

stats