Literatura
Llegim 20/02/2015

Marsé, Puntí, Cercas i Giordano: últimes incorporacions al Kosmopolis 2015

El CCCB ha fet públic aquest divendres el programa sencer del festival literari, que tindrà lloc del 18 al 22 de març

Ara
2 min
Juan Marsé

BarcelonaDel 18 al 22 de març de 2015, el CCCB celebrarà la 8a edició biennal de Kosmopolis, i ha estat aquest divendres que el centre ha fet públic el programa sencer del festival de literatura. Des del gener se sabien alguns dels grans noms internacionals que hi participarien, com ara David Grossman, Rachel Kushner, Taiye Selasi i William T. Vollmann, però ara ja es coneix tota la programació, que durarà cinc dies i comptarà amb una seixantena d'actes.

Entre les novetats que s'han sabut avui hi ha la conversa entre Juan Marsé, Jorge Herralde i Josep Maria Cuenca, amb motiu de la publicació de la biografia sobre l'escriptor barceloní a Anagrama, el diàleg entre Mathias Énard i Javier Cercas titulat 'Literatura i impostura', una conversa sobre 'Microcosmos familiars' entre Paolo Giordano i Llucia Ramis, una taula rodona sobre la traducció de clàssics europeus entre Jordi Puntí, Hoda Bakarat i Alida Bremer; finalment, el músic Vinicio Capossela presentarà un llibre sobre la seva relació amb la música grega. A més, Carles Capdevila, director de l'ARA, oferirà una conferència titulada: "Set motius per creure en un gran futur del periodisme" i Alberto Manguel parlarà d''Alícia en el país de les meravelles'.

Sebald, escriptor central de Kosmopolis '15

Kosmopolis dedicarà un espai central a la influència de l’escriptor W.G. Sebald en la literatura actual amb activitats vinculades a 'Les variacions Sebald', l’exposició que el CCCB presentarà sobre l’influent autor alemany desaparegut el 2001. També es farà especial ressò del 150è aniversari de la publicació d’'Alícia al País de les Meravelles', una obra que ha tingut una gran influència sobre la literatura, el cinema i les arts plàstiques.

En l'apartat dedicat a les noves veus, Marc Caellas i Jordi Nopca conduiran les tres sessions 'L'estómac dels escriptors', on presenten tres tàndems creatius insòlits: Borja Bagunyà i Bel Olid, Unai Velasco i María Folguera i Nico Roig i Maria Rodés.

El ja tradicional Bookcamp Kosmopolis, la trobada dedicada al món dels llibres i l’edició, se centrarà a explorar els límits i les possibilitats del llibre des de diversos punts de vista, com ara la taula rodona sobre les estratègies de supervivència de les llibreries a partir de la conversa entre Abel Cutillas (La Calders), Fe Fernández (L'Espolsada), Alejo Cuervo (Gigamesh) i Nicolás Weber (ReRead). I el Canal Alfa, la programació audiovisual inspirada en la literatura, torna amb dues novetats destacables: l’estrena diària d’un llargmetratge –es podrà veure, per exemple, 'El segrest de Michel Houellebecq'– i una jornada dedicada a sèries televisives d’alta qualitat literària.

stats