Premis literaris
Llegim 12/06/2012

Irene Solà guanya el 48è premi Amadeu Oller amb 'Bèstia'

El jurat del guardó, un dels més antics en llengua catalana, n'ha destacat la poesia "suaument violenta, colpidora i tènue"

Acn
1 min
Irene Solà / ACN

BarcelonaL'estudiant de Belles Arts Irene Solà (Malla, 1990) ha guanyat el 48è Premi de Poesia Amadeu Oller per a poetes inèdits –menors de trenta anys– amb l'obra 'Bèstia', que publica l'editorial Galerada. El jurat del guardó, compost per Carles Miralles, David Castillo, Lluïsa Julià, Isabel Pijoan, Antoni Pladevall, Joan Maluquer i Ferrer i Pius Morera, n'ha destacat la poesia "suaument violenta, colpidora i tènue", plena d'idees i amb "incorporacions d'objectes aparentment impoètics", en un "univers surrealista molt suggerent i ben sostingut". El premi és un dels més antics que ininterrompudament s'atorguen en llengua catalana. Anteriorment l'han guanyat, entre d'altres, Núria Martínez Vernis (2000), Andreu Gomila (2001), Manuel Forcano (1992), Carles Torner (1984), Víctor Sunyol (1980), Francesc Codina (1974), Joaquim Sala Sanahuja (1973), Ramon Pinyol (1972) i Miquel Desclot (1971).

Premiada en diversos certàmens

Irene Solà viu entre Malla i Barcelona, on estudia Belles Arts. En la investigació artística transdisciplinària en què treballa conflueixen els estudis universitaris i la inquietud per la literatura, que ja ha estat premiada en diversos certàmens des del 2004, entre els quals destaquen la publicació del conte 'L'Ahir es diu Júlia, i l'endemà també', en el recull 'Aprenents i altres contes', accèssit al XXVI Premi Antoni Bofarull de narrativa i en el 21è Premi Miquel Martí i Pol.

És cofundadora del 'fanzine' de creació contemporània 'Vols russos', participa en diversos projectes col·lectius i prepara per al juny del 2012 una exposició a Vic. La seva investigació arribarà a través d'un projecte literari i artístic a Islàndia el 2013.

stats