ARA Llegim
Llegim 15/11/2012

Subhasta de l'original d'un conte de García Márquez

El preu estimat per al manuscrit original de 33 pàgines és d'entre 62.000 i 99.000 euros. Se subhastarà a Christie's ep dia 21 de novembre

Ara / Efe
1 min
Joan Herrera escull 'Cien años  de soledad'

Londres El text escrit a màquina, però amb moltes modificacions realitzades amb bolígraf pel colombià, es creu que és el primer manuscrit de Márquez subhastat a nivell internacional i "permet un ric acostament als mètodes de treball de l'escriptor", ha assenyalat aquest dijous Christie 's en un comunicat.

El manuscrit de 33 pàgines també inclou una secció revisada de la novel·la "La mala hora", que el Premi Nobel de Literatura va publicar l'any 1962, i el seu preu estimat és d'entre 62.070 i 99.310 euros.

Llibres antics, partitures i un 'Llibre d'hores' a 434.000 euros

El text de l'autor de 'Cien años de soledad' se subhastarà el proper 21 de novembre, juntament amb altres manuscrits originals i cartes de reconeguts escriptors, llibres antics i partitures. Entre les partitures destaquen un original datat el 1806 del "Quartet de corda en do major op.59 núm.3", de Ludwig van Beethoven, amb nombroses correccions del compositor alemany, així com el "Sonet a Còrdova", l'espanyol Manuel de Falla, signat i dedicat per ell mateix a París el 1927.

Christie 's també traurà a subhasta edicions antigues de llibres com "La riquesa de les nacions", de l'economista Adam Smith, "Sentit i sensibilitat", de Jane Austen, "L'origen de les espècies", de Charles Darwin, o "El Hòbbit" , de JRR Tolkien, en alguns casos amb dedicatòries realitzades pels mateixos autors.

stats