Novetat editorial
Llegim 18/09/2014

Com s'escriu un bon poema? Ho explica el mestre Hölderlin

Les reflexions del poeta romàntic alemany s'apleguen al volum 'Principis per a la consecució poètica', traduït per Manuel Carbonell i publicat per Quaderns Crema

Ara
1 min
Hölderlin, pintat per Franz Carl Hiemer / WIKIPEDIA

BarcelonaQuines condicions ha de reunir un poema perquè pugui considerar-se reeixit? En quin marc i sobre quines bases s'han de determinar aquestes condicions? L'esforç de respondre aquesta i altres preguntes genera 'Principis per a la consecució poètica', l'assaig més llarg i més acabat que Hölderlin va escriure per aclarir-se a si mateix el problema de la creació poètica i situar-lo al lloc que li correspon. L'abast de les reflexions de l'autor d''Himnes', 'Poemes de l'entenebriment', 'La mort d'Empèdocles' i 'L'arxipèlag. Elegies' –tots tres publicats, també, a Quaderns Crema– desborda els límits del seu temps i arriba fins a l'actualitat, on trontollen els punts de referència que podien servir de model de la composició artística.

Friedrich Hölderlin (1770-1843) ha estat el poeta més important del Romanticisme alemany, i encara ara és un dels noms de referència del gènere a Europa. La traducció i les notes de 'Principis per a la consecució poètica' són de Manuel Carbonell, que anteriorment ja havia traduït Hölderlin, a més de Nietzsche i Heidegger, entre altres.

stats