ARA Llegim
Llegim 28/04/2014

Enrique Vila-Matas guanya el premi Formentor 2014

L'autor, nascut a Barcelona l'any 1948, ha escrit llibres com 'Historia abreviada de la literatura portátil', 'El mal de Montano' i la recent 'Kassel no invita a la lógica'

Ara
1 min

Barcelona"Vila-Matas ha renovat els horitzons de la novel·la amb elegància literària. Els ha donat una força creativa que ha situat la novel·la una vegada més com a gresol d'influències, veus i inspiracions de la nostra cultura". Així descriu el jurat del premi Formentor de les lletres el nou guardonat, Enrique Vila-Matas, autor de llibres com 'Historia abreviada de la literatura portátil', 'El mal de Montano' i la recent 'Kassel no invita a la lógica'.

El premi Formentor reconeix anualment amb 50.000 euros un escriptor que "perllonga la gran tradició literària europea". Des de l'any 2011 el premi va entrar en una nova etapa després d'anys d'inactivitat –s'havia donat entre l'any 1961 i 1967– i els guanyadors han estat Carlos Fuentes (2011), Juan Goytisolo (2012) i Javier Marías (2013). El jurat d'aquesta última edició ha estat format per Cristina Fernández Cubas, Eduardo Lago, Aurelio Major i Ignacio Vidal-Folch.

El premi Formentor serà entregat a Mallorca el dia 30 d'agost.

stats