Sector editorial
Llegim 28/05/2014

Les agències Balcells i Wylie s'uneixen

La llista d'autors representats serà una de les més importants del món, amb noms com Borges, Amis, Bolaño, Carver, García Márquez, Nabokov i Calvino

Efe
1 min

BarcelonaCarmen Balcells i Andrew Wylie, dos dels representants literaris més importants del món, han decidit fusionar les seves dues agències per crear Balcells & Wylie. Segons han informat a través d'un comunicat, Balcells i Wylie han signat aquest dimarts "un acord d'intencions amb la finalitat de crear una agència internacional que es denominarà Balcells & Wylie".

En el mateix comunicat, tots dos han comentat: "Ens hem seguit i admirat mútuament durant anys, i desitgem treballar estretament a partir d'avui". L'objectiu de tots dos, expressen Balcells i Wylie, és "donar més força, abast i durada a la representació dels clients", un repte davant el que expressen "entusiasme" i "total compromís amb les oportunitats que se'ns presenten".

Un catàleg d'autors impressionant

La llista d'autors representats per tots dos és significativa i impressionant. En el catàleg del nord-americà Wylie, conegut popularment com 'El Xacal', figuren autors com Jorge Luis Borges, Martin Amis, Roberto Bolaño, Italo Calvino, Raymond Carver, Philip Dick, Susan Sontag, Vladimir Nabokov, Jorge Amado, Alessandro Baricco, Saul Bellow o Salman Rushdie, mentre que en el de Balcells es troben Mario Vargas Llosa, Manuel Vázquez Montalbán, Gabriel García Márquez, Carlos Fuentes, Javier Cercas o Camilo José Cela.

En els últims mesos, Balcells, de 83 anys, ha anat cedint part de la seva responsabilitat al capdavant de l'agència, una estratègia que va culminar amb el nomenament del jove Guillem d'Efak com a director de l'agència barcelonina.

stats