Llegim Còmic 03/08/2021

El Comic Barcelona canviarà les bases dels premis després de la polèmica

300 autors van rebutjar el guardó a l'editor i divulgador Antonio Martín

2 min
Imatge d’arxiu del Saló del Còmic de Barcelona, ara Comic Barcelona.

BarcelonaEl Comic Barcelona mou peça. Després de la gran polèmica suscitada a finals de maig per la concessió del Gran Premi d'Honor de l'última edició del Saló del Còmic al teòric i editor Antonio Martín, un guardó repudiat per prop de 300 autors que van firmar un comunicat en contra de la decisió del jurat independent, el Comic Barcelona es va limitar a ratificar el veredicte i mantenir la concessió del premi a Martín. Ara l'organització de l'antic Saló del Còmic anuncia canvis en les bases dels premis de cara a la pròxima edició. La nova normativa s'està elaborant amb diverses entitats i col·lectius del sector.

"Volem agrair la col·laboració i disponibilitat de les associacions i col·lectius que han participat en la primera reunió de concòrdia, en la qual s'ha iniciat un diàleg constructiu per elaborar les noves bases dels futurs premis i construir ponts de comunicació", diu el comunicat de Ficomic, en què també es lamenta "tot el malestar que s'hagi pogut crear arran de la recent polèmica". L'organització es compromet a continuar treballant "per fer de Ficomic el punt de trobada del sector en totes les seves pluralitats".

Les dues últimes edicions del Comic Barcelona no s'han pogut celebrar de manera presencial per culpa de la pandèmia, però l'organització va programar igualment unes jornades virtuals sota el nom de Comic on Demand. El 2022 se celebrarà la 40a edició del Comic Barcelona, en la qual els autors firmants del comunicat asseguraven que no participarien si es mantenia la concessió del premi a Antonio Martín. Una de les firmants, la guanyadora del premi al millor fanzín Sara Soler, va confirmar a l'ARA que deixava la porta oberta a participar-hi si Comic Barcelona repensava les bases dels premis.

stats