Literatura
Llegim Actualitat 19/01/2023

¿Quins han estat els llibres més prestats a les biblioteques el 2022?

Les tres primeres posicions en ficció per a adults les ocupen Julia Navarro, Sílvia Soler i Carmen Mola

2 min
Els tres llibres de ficció per a adults més prestats el 2022

BarcelonaCom cada inici d'any, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ha fet públic quins han estat els llibres més prestats en diverses categories. En la de novel·la per a adults, els tres primers llocs els ocupen De ninguna parte, de Julia Navarro, Nosaltres, després, de Sílvia Soler i La bestia, de Carmen Mola. Les segueixen les últimes novel·les d'Irene Solà, María Dueñas, Juan Gómez-Jurado i Eva García Sáenz de Urturi.

En novel·la per a joves, la més prestada ha estat Wonder, de R.J. Palacio, seguida d'Invisible, d'Eloy Moreno i Mentida, de Care Santos. En literatura infantil, els llibres més sol·licitats pels usuaris han estat El fil invisible, de Míriam Tirado –per a infants de 0 a 5 anys–, Arriba el Sr. Flat, de Jaume Copons (de 6 a 9 anys) i Un pringat total, de Jeff Kinney (de 10 a 12 anys).

L'influx d'Irene Vallejo, Sally Rooney i Rupi Kaur

En no-ficció, els set primers llibres més prestats són manuals d'aprenentatge de català, seguits d'El infinito en un junco, d'Irene Vallejo i Dime qué comes y te diré qué bacterias tienes, de Blanca García-Orea Haro.

Els tres còmics per a adults amb més demanda per part dels lectors han estat tres manga: My hero academia, de Kohei Horikoshi; Guardianes de la noche, de Koyoharo Gotouge, i Ataque a los titanes, de Hajime Isayama. En poesia, el primer lloc és per a Antologia de poesia catalana: nova tria, seguit de Segunda antología de poesía española i Tot el que em cal ja ho duc a dins, de Rupi Kaur. En novel·la en llengua estrangera, finalment, lidera el rànquing Normal people, de Sally Rooney, seguit de Beautiful world, where are you, també de Rooney, i My sister, the serial killer, de Oyinkan Braithwaite.

stats