Obituari
Llegim Actualitat 05/07/2023

Mor la poeta Anna Campillo, guanyadora de l'últim premi Miquel Martí i Pol

La professora i filòloga nascuda a Mollet del Vallès havia publicat el poemari 'Trencadissa' i es preparava per l'arribada d''Udols de llop'

2 min
La poeta Anna Campillo

BarcelonaLa poeta Anna Campillo, 38è premi Miquel Martí i Pol, ha mort als 55 anys de forma sobtada a causa d'un tumor cerebral. La Fundació Miquel Martí i Pol ha donat les condolences a la família i ha anunciat que publicarà "tan aviat com sigui possible" i "amb tots els respectes" el nou poemari Udols de llop, juntament amb Pagès Editors.

Nascuda a Mollet del Vallès el 1968, Campillo era llicenciada en filologia anglogermànica i es dedicava a la docència a l'escola cooperativa Sant Gervasi del municipi. Havia guanyat el 13è Certamen Literari de Relat Breu de Santa Eulàlia de Ronçana i havia publicat el poemari Trencadissa (Trípode, 2022), que contenia versos punyents com "Estimem-nos amb urgència: / S'està girant vent del nord / I encara no ens hem tastat la pell" o "Hi ha massa esquerda / per trobar-nos al mig / de l'escala de Richter".

Udol i llop "neix de la voluntat personal d’imaginar com hauria estat una existència anterior en contacte amb la natura i d’una manera molt feréstega, amb una concepció de la vida molt diferent de la que podem tenir en l’actualitat a les societats occidentalitzades, una vida lluny de la digitalització i de la sensació de tenir controlat el nostre entorn, de moure’ns en una aparent zona de confort", explicava en una entrevista de la Fundació Miquel Martí i Pol la poeta sobre el seu nou poemari, que recrea la vida dels vikings en línia amb la seva passió per la cultura i les tradicions nòrdiques.

Institucions molletanes i poetes pròxims a Campillo han lamentat la mort sobtada d'aquesta poeta, que aquest Sant Jordi mateix va estar signant el seu primer poemari als seus lectors. "Anna, ens vas enamorar com a poeta, però sobretot per com eres: tranquil·la, agradable, sempre amb un somriure entusiasta i sincer i amb les paraules justes i precises. Eres llum i et feies estimar. Avui el món de la poesia plora la teva pèrdua", ha expressat l'editorial Trípode.

stats