Llegim Actualitat 13/06/2018

Neix el primer festival català de literatura LGTBI

El QLit arrenca demà amb Eva Baltasar, Maria Sevilla i Guillem Gavaldà a la programació

N.j.
1 min
Eva Baltasar, a la llibreria Calders

BarcelonaLa literatura LGTBI té anys d'història, però també poca visibilitat. Per esmenar la situació, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) ha posat en marxa el QLit, el primer festival català dedicat íntegrament a la literatura LGTBI. La iniciativa tindrà lloc a tres espais de Barcelona: el Casal de Barri Pou de la Figuera, el Casal de Joves Palau Alòs i la llibreria La Impossible. El QLit arrenca aquest dijous amb la taula rodona 'Més enllà de la parella: literatura i alternatives als mites de l'amor romàntic' –que comptarà amb l'escriptora Eva Baltasar, l'editora Carol París i l'experta en 'anime' i investigadora de la UAB Alba Torrents moderades per la llibretera Irene Jaume– i s'allargarà fins diumenge amb una programació farcida de xerrades, recitals i presentacions.

Comissariat per Bel Olid, Sebastià Portell i Ricard Ruiz Garzón, el festival aplega activitats relacionades amb la poesia, la literatura infantil i juvenil, la narrativa i l'assaig, sempre des de l'òptica LGTBI. Entre les propostes destaca la xerrada sobre literatura, ciberfeminisme i cibercultura –que comptarà amb la investigadora Teresa López-Pellisa i les poetes Maria Isern i Raquel Santanera– i el recital 'Poètiques del cos', protagonitzat per Guillem Gavaldà, Jaume Creus, Encarna Sant-Celoni i Maria Sevilla.

La literatura infantil i juvenil tindrà un espai de debat a partir de la taula rodona amb el crític literari i escriptor Bernat Cormand, la investigadora Mercè Otero i l'escriptor Lawrence Schimel, moderats per l'editora i escriptora Elisabet Riera. Així mateix, el festival ha organitzat un concurs literari per a joves de temàtica LGTBI en llengua catalana que lliurarà tres premis amb l'objectiu de promoure la creació literària entre les veus més joves.

stats