ARA / EFE
Barcelona

Les lletres catalanes, convidades d'honor al Festival Internacional de la Literatura de Mont-real

Hi participaran Xavier Bosch, Lluís Llach, Imma Monsó i Ramon Erra

Xavier Bosch és un dels participants en la Fira Internacional de la Literatura de Mont-real / XAVIER BERTRAL Zoom

Les lletres catalanes seran les convidades d'honor en la 24a edició del Festival Internacional de la Literatura (FIL), que se celebrarà del 21 al 30 de setembre a Mont-real (Canadà) i comptarà amb els escriptors Xavier Bosch, Lluís Llach, Imma Monsó i Ramon Erra, segons ha anunciat l'Institut Ramon Llull en un comunicat. A més, també hi participaran els músics Muchacho i Los Sobrinos, Barbara Corsini, Mireia Tejero i la ballarina Sol Picó, en una mostra que acollirà diferents disciplines artístiques, com la música, el cinema i la dramatúrgia.

Amb l'impuls de l'Institut Ramon Llull, la literatura catalana serà present en 12 activitats en les quals els escriptors i artistes convidats dialogaran amb escriptors i periodistes quebequesos. Bosch participarà en una jornada sobre llengües i riquesa cultural a Europa, Erra en una lectura musicada en català i en francès de la seva novel·la 'Far West gitano' i Llach llegirà fragments de 'Lluís Llach, la veu de Catalunya', a més de conversar amb la periodista Lisa-Marie Gervais.

Per la seva banda, Monsó parlarà amb la periodista quebequesa Claudia Larochelle, impartirà una conferència a la Universitat de Mont-real i llegirà fragments de les seves obres en un acte en què també es podrà gaudir de la dansa de Sol Picó i la música de la saxofonista Mireia Tejero, entre altres activitats. Fruit de la col·laboració entre el FIL i l'Institut Ramon Llull, l'any passat l'escriptor Miquel de Palol va visitar el festival per presenta-hi la seva obra 'El jardí dels set crepuscles' i el 2016 Sebastià Alzamora va ser un dels convidats internacionals del festival.

Amb més de 200 autors internacionals presents, el Festival Internacional de la Literatura de Mont-real ha reunit més de 4.500 escriptors i artistes des que es va crear i ha tingut ciutats convidades d'honor com Ginebra i París, entre d'altres.